Velykų stalo puošmena ir gardėsis - ėriukai

Šventinį Velykų stalą papuoškime ne tik skaniais, bet ir dekoratyviais ėriukais.

Apie 20 vienetų pagaminti reikės:

150 g miltų,
50 g maltų lazdyno riešutų, 
1 žiupsnelis druskos,
60 g „Dansukker” cukraus miltelių,
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile,
125 g sviesto arba margarino,
1 trynys.

Papuošimui:
50 g lakštais susmulkintų migdolų
60 g tirpinto šokolado.

Kaip gaminti:
* Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių.
* Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite ėriukus. Virš jų tarkuokite likusią tešlą, tai bus ėriukų garbanos. Įspauskite migdolų lakštus, tai bus ėriukų ausys. Sudėkite ėriukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 10 minučių.
* Atvėsus sausainiams, į konditerinį švirkštą supilkite tirpintą šokoladą ir „nupieškite“ ėriukams akis ir nosytes.

„Dansukker“ nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis