Paukštienos kepenėlės su kriaušėmis

Kepenėlės be padažo šiek tiek sausokos. Jos skanu su padažu arba, pavyzdžiui, su pikantiško skonio kriaušėmis.

Reikės:
150-180 g paukštienos kepenėlių,
1 didelio svogūno,
1,5 šaukšto sviesto,
1,5 šaukšto aliejaus kepimui,
3-4 bulvių,
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
½ šaukštelio šviežio rozmarino,
druskos,
žiupsnelio rudojo cukraus,
pluoštelio petražolių,
2 kriaušių,
2 šaukštų brendžio,
½ šaukštelio garstyčių pastos.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pašlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir rozmarinais (prieš tai juos patrinkite pirštais arba grūstuvėje), sukratykite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min., iki taps minkštos ir gražiai rusvos.
* Kriaušes nuplaukite, supjaustykite didesnėmis skiltelėmis. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite 0,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, sudėkite kriaušių skilteles, pakepinkite iš abiejų pusių po 30 sek. Įdėkite 0,5 šaukšto sviesto, įpilkite brendį ir įberkite žiupsnelį rudojo cukraus. Dar šiek tiek pakaitinkite ir įmaišykite garstyčias. Keptuvę nuklekite nuo ugnies, kriaušes palikite padaže.
* Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite kepenėlės ir pavartydami gabaliukus kepkite apie 1 min. ant smarkios ugnies. Tada sudėkite pusę likusio sviesto, užberkite druskos ir kepkite dar apie 2 min. Išgriebkite kepenėles į lėkštę.
* Keptuvėje, kur kepė kepenėlės, įkaitinkite dar truputį aliejaus ir sudėkite likusį sviestą, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Užberkite truputį druskos ir kepkite, iki jie pradės minkštėti, karamelizuotis. Grąžinkite į keptuvę kepenėles, ant silpnos ugnies jas pakaitinkite sumaišydami su svogūnais.
* Patiekite kepenėles, pabarstytas sukapotomis petražolėmis, su kvapniomis bulvėmis ir kriaušių skiltelėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis