Ledais pagardintas pyragas su riešutais ir šokoladu

Skanus desertas jums ir jūsų draugams.

Burnoje tirpstantis pyragas su populiariausiais Lietuvoje ledais – vaniliniu plombyru „Klasika“ – taps vienu mėgstamiausių jūsų desertų. Iškeptą pyragą iš karto su visu kepimo indu ar indeliais patiekite ant stalo. Išdalinkite prie stalo susėdusiems draugams ar artimiesiems šaukštus ir mėgaukitės puikiu desertu: karštu pyragu su šaltais vaniliniais ledais!

Reikės:
2 puodeliai miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio cukraus
½ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. š. vanilinio cukraus
½ puodelio smulkinto juodojo šokolado
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų

Kaip gaminti:
* Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Sviestu ištepkite 24 cm skersmens kepimo indo ar dviejų 21x11 cm dydžio kepimo indelių dugną ir sieneles.
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.

* Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų, dar kartą išplakite.
* Į plakinį suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Turite gauti pakankamai tirštos konsistencijos tešlą. Suberkite smulkintą šokoladą, graikinius riešutus ir išmaišykite.
* Paruoštą tešlą tolygiai paskleiskite sviestu išteptame kepimo inde ar indeliuose. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
* Išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite kelis kaušelius vanilinių ledų ir, jei norite, apibarstykite smulkintais riešutais ar šokoladu. 

Receptas, nuotraukos - Astos Černės, sauletavirtuve.lt 

Daugiau receptų su ledais rasite ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis