Kokius aksesuarus šaltam pavasariui siūlo lietuvių dizaineriai?

Žinomų Lietuvos dizainerių kolekcijose ryškėja tendencingi aksesuarai, tinkami dėvėti jau šiandien. Kūrėjai lyg susitarę ragina dažniau puoštis galvos dangalais ir nebijoti drąsesnių detalių.

Kailinės apykaklės
Dizainerė Ieva Daugirdaitė siūlo masyviu kailiu dekoruoti palto atvartus, tai stilingas aprangos akcentas, kuris ir papuoš, ir sušildys. I.Daugirdaitės šaltojo sezono kolekcijoje vyravo tamsūs paltai, prie kurių šviečia baltos ir kūno spalvų apykaklės. Madingas ilgesnio plauko kailis, tokia apykaklė moderniai atrodys derinama prie kontrastingų audinių – odos ar lakuotų paviršių.

Ievos Daugirdaitės kolekcija
Ievos Daugirdaitės kolekcija
DELFI / Tomas Vinickas

Elegantiškai kailiu apsukti kaklą pataria dizainerė Lina Gudanavičiūtė. „Mados infekcijoje“ pristatytoje kolekcijoje manekenės ryšėjo juodas žvilgaus kailio apykakles su uodegomis. L. Gudanavičiūtė apykakles derino prie masyvių minimalistinio stiliaus paltų.

Linos Gudanavičiūtės kolekcija „Sluoksniai“
Linos Gudanavičiūtės kolekcija „Sluoksniai“
DELFI

Skrybėlės
Šįmet kaip niekada išpopuliarėjo įvairių formų skrybėlės. Dizainerė Eglė Žiemytė modelius papuošė ryškiomis fedoromis, nors skrybėlės atrodė pasiskolintos iš vyriško garderobo, puikiai pabrėžė moterišką eleganciją.

Eglės Žiemytės kolekcija
Eglės Žiemytės kolekcija
DELFI

Aukštas skrybėles iš skirtingų audinių pristatė festivalio „Mados infekcija“ siela – Sandra Straukaitė. Vesterniškos skrybėlės išsiskyrė ne tik įmantriu siluetu, bet ir unisex stiliumi. Kitokias abiems lytims tinkamas skrybėles pateikė dizaineris Giedrius Šarkauskas. Jo pilkus cilindrus juosė juodos ir žalios juostos, o žaismingumo pridėjo ryškios segės.
Sandra Straukaitė, kolekcija: 50/50
Sandra Straukaitė, kolekcija: 50/50
DELFI / Tomas Vinickas
Giedriaus Šarkausko kolekcija
Giedriaus Šarkausko kolekcija
DELFI

Klasikos gerbėjas Egidijus Sidaras ragina dabintis subtiliais galvos dangalais. Savo kolekcijoje dizaineris pateikė pilkšvus atspalvius moterims ir sodresnius vyrams.

Egidijus Sidaras, kolekcija:
Egidijus Sidaras, kolekcija: "Kvadratūra"
DELFI / Tomas Vinickas

Gatvės stiliaus kepurės
Į moterišką garderobą įtraukti grubesnių aksesuarų siūlo dizainerės Laura Dailidėnienė ir Diana Paukštytė. L. Dailidėnienė savo kolekcijoje manekenių plaukus slėpė po tamsiai mėlynosmis ar baltomis kepuraitėmis. Podiumu žingsniavo ir viena kita mergina, padabinta šilta kailine kepure. D. Paukštytės modeliai šildėsi pilkomis berniokiškomis kepurėmis. Valiūkiškos megztos kepurės užkariauja mados pasaulį, tokių gausu ir užsienio kūrėjų kolekcijose.

Laura Dailidėnienė, kolekcija:
Laura Dailidėnienė, kolekcija: "SAP"
DELFI / Tomas Vinickas
Diana Paukštytė, kolekcija:
Diana Paukštytė, kolekcija: "Boho-chic"
DELFI / Tomas Vinickas

Aksesuarų fotogalerija:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis