Lietuvoje pasirodys Bobby McFerrinas – žmogus-orkestras

Fenomenalus, nepakartojamas, magiškas, unikalus, vienintelis, gamtos stebuklas – tokiais ir panašiais epitetais viso pasaulio muzikos mėgėjai įvardija legendinį muzikantą Bobby McFerriną.

Dainininką, pianistą ir kompozitorių visi žino pirmiausia dėl jo unikalių vokalinių savybių – antro tokio balso pasaulyje nėra. Jis vienintelis geba neįtikėtinai valdyti vokalą ir juo užburti didžiausias auditorijas, o jam dainuojant galima girdėti įvairiausius instrumentus – nuo kontraboso iki saksofono, trimito, fleitos ar styginių – visus juos McFerrinas savo balsu atlieka tobulai.

Prieš keletą metų Lietuvoje Bobby McFerrinas surengė solinį koncertą, kuriame prieš daugiatūkstantinę publiką jis dainavo vienui vienas. Šiemet birželio 13 dieną Vilniuje Bobby McFerrinas koncertuos su visa savo grupe, tad Lietuvos ir iš kitų šalių atvykstantys klausytojai galės patirti visą šio legendinio muzikanto įvairiapusiškumą bei išvysti įspūdingą, nepamirštamą šou.

Turbūt vargu ar atsirastų žmogus, nežinantis Bobby McFerrino – net jeigu kas nors nėra girdėjęs jo atliekamos džiazo muzikos ar klasikos perlų, dainininko hitą „Don‘t Worry, Be Happy“ neabejotinai bent kartą gyvenime yra girdėję ar dainavę visi.

Bobby McFerrinas
Bobby McFerrinas
Organizatorių archyvas

Dešimties GRAMMY statulėlių laimėtojas, žmogus-orkestras Bobby McFerrinas savo kūryba naikina ribas tarp popmuzikos ir aukštojo meno, o klausytojams kaskart dovanoja unikalią muzikos šventę, kurios dalyviais tampa visa publika. Anot atlikėjo, scenoje jis ne šiaip atlieka muzikos kūrinius, o stengiasi dainuoti taip, lyg dainuotų savo virtuvėje: „Kitaip aš tiesiog negaliu. Noriu, kad žmonės grįžę iš koncerto kitą rytą dainuotų savo virtuvėse. Noriu perduoti klausytojams neįtikėtiną džiaugsmo ir laisvės jausmą, kurį patiriu dainuodamas.“

Viename interviu Bobby McFerrinas yra sakęs, kad jam dainavimas yra gyvenimas – jis ir gydo, ir džiugina, ir guodžia, ir leidžia pažinti žmones bei kultūras. Nors muzikos pasaulyje jo žvaigždė spindi jau beveik 40 metų, Bobby McFerrinas vis dar stebina muzikos industriją jaunatvišku polėkiu ir energija. Kadaise būtent jis įkvėpė visą atlikėjų, propaguojančių a cappella stilių ir beatbox‘ą, kartą – net ir šiandien jo pasekėjų nė kiek nemažėja.

Bobby McFerrinas per savo karjerą yra įšleidęs 21 albumą, o dar 25 albumuose jis dalyvavo kaip kviestinis atlikėjas ir bendradarbiavo su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip Yo-Yo Ma, Chick Corea, Herbie Hancock, Dizzy Gillespie, Al Jarreau, Laurie Anderson, Quincy Jones, Wynton Marsalis, Richard Bona, Joe Zawinul, Weather Report, The Manhattan Transfer ir daugeliu kitų įžymybių.

Bobby McFerrino ir jo grupės koncertas birželio 13 dieną vyks Siemens arenoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis