Reikės:
3 virtų kiaušinių,
700 g virtų jaunų bulvyčių,
150 g špinatų,
150 g kiaulienos šoninės,
120 g juodųjų alyvuogių,
100 g saldžiųjų žirnelių ankštelių,
2 šaukštų kaparėlių,
šviežiai maltų pipirų.
Užpilui:
1 česnako skiltelės,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto Dižono garstyčių,
2 ančiuvių filė,
šaukšto kaparėlių.
Kaip gaminti
* Kiaušinius ir bulves supjaustykite per pusę arba ketvirčiais.
* Žirnelių ankšteles 1-2 min. pamerkite į verdantį vandenį, nusausinkite. Špinatus nuplaukite, nusausinkite.
* Kiaulienos šoninę supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje 3-5 min. ant nesmarkios ugnies.
* Visus salotų komponentus suberkite į dubenį, užbarstykite pipirų.
* Užpilui elektrine trintuve sutrinkite kaparėlius, česnako skiltelę ir ančiuvius. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, garstyčiomis ir užpilkite ant salotų ir išmaišykite.