Reikės (4 asmenims):
400 g lašišų filė
225 g paprastų arba rudųjų ryžių
300 g šviežių šparagų
Mažos cukinijos
Svogūno
2 česnako skiltelių
150 ml baltojo vyno
Šaukšto alyvuogių aliejaus
2 stiklinių žuvies arba daržovių sultinio
2 šaukštų smulkintų petražolių
Po žiupsnelį druskos ir maltų pipirų
Užbarstyti tarkuoto parmezano
Puode įkaitintame aliejuje 5 min. pakepinkite smulkintus česnaką ir svogūną. Suberkite ryžius. Truputį patroškinkite. Supilkite vyną ir įpilkite truputį sultinio. Pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinę ugnį ir nukėlę dangtį, troškinkite, kol beveik visas skystis išgaruos. Pamažu supilkite visą sultinį. Šparagus supjaustykite maždaug 3 cm ilgio juostelėmis ir 5 min. pavirkite vandenyje arba garuose. Žuvį supjaustykite kubeliais, cukiniją - griežinėliais ir sukrėskite į ryžius. Dar 5 min. patroškinkite užvožę dangtį. Galop sudėkite šparagus, petražoles ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.