4-6 kulninių,
5-6 didelių svogūnų,
3-4 morkų,
3-4 šaukštų neriebios grietinėlės,
6-8 kadagio uogų,
5-6 žirnelių juodųjų pipirų,
4-5 šaukštų aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto,
1 džiovintos aitriosios paprikėlės,
druskos.
Kaip gaminti
* Kambario temperatūros karkas nuplaukite, sudėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį (vandens tiek, kad mėsą ir morkas pakankamai gerai apsemtų), suberkite kadagio uogas, sudėkite didesniais gabaliukais supjaustytas morkas. Puodą uždenkite ir virkite apie 1 val. ant nesmarkios ugnies.
* Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims rusvėti. Baigiant kepti įmaišykite sviestą, pabarstykite druska. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
* Mėsą sudėkite į orkaitėje kepti tinkamą indą.
* Vieną morką atidėkite, o kitas sykiu su svogūnai sutrinkite iki vientisos masės, supilkite į mėsos nuovirą, įmaišykite grietinėlę ir sutrupintą aitriąją papriką be sėklyčių. Paragaukite – jeigu trūksta druskos ar pipirų, įberkite dar. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant karkų kepimo inde, sudėkite susmulkintą atidėtą morką. Pašaukite į 170 laipsnių orkaitę ir uždengtame inde karkas troškinkite dar apie 1 val. Baigiant troškinti atidenkite, kad apskrustų skūrelė.
* Skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais.