Tortilija su špinatais ir cukinijomis

Prekybos centruose jau yra atvežtinių naujo derliaus bulvių. Išbandykite šį patiekalą su jomis. Bus skanu ir su senojo derliaus bulvėmis, tik jos ne tokios baltos, nuskustos greičiau pajuoduoja.

Reikės:
0,6 kg bulvių,
0,3 kg jaunų cukinijų,
100 g špinatų,
6 kiaušinių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
50 g tarkuoto kietojo sūrio,
3 šaukštų aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Suberkite jas į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite apie 20 min. ant vidutinio karštumo ugnies atsargiai pamaišydami, kad bulvių griežinėliai nesusimaigytų. Išverksite jas lėkštę.
* Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 10 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada įmaišykite nuplautus ir nusausintus špinatus. (Keletą špinatų lapelių ir cukinijų griežinėlių atidėkite patiekalui papuošti.) Maždaug minutę juos pamaišydami kepkite, kol sukris. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
* Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir pipirų, įmaišykite sūrį. Į plakinį sukratykite bulves, cukinijas su špinatais, atsargiai pamaišykite. Šią masę sukratykite į aliejumi pašlakstytą įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10-12 min. ant nesmarkios ugnies.
* Tada tortiliją išverskite į lėkštę ir grąžinkite į truputį aliejumi pašlakstytą keptuvę, kad apkeptoji pusė liktų viršuje. Kepkite dar apie 8 min. ant nesmarkios ugnies. Tortiliją galima kepti ir orkaitėje – tada nereikės vartyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis