Kaip nepriekaištingai pasidažyti lūpas?

Šį sezoną madingos ryškios, žvilgsnius traukiančios lūpos. Tačiau ne kiekvienai pavyksta jas nudažyti idealiai. Ką daryti, kad džiaugtumėtės išraiškinga ir tvarkinga šypsena?

Prieš ryškindamos lūpas dažais, nepamirškite jų sudrėkinti, tiks balzamas ar kitas pamėgtas drėkiklis. Jis ne tik suminkštins lūpas, neleis joms išsausėti, bet ir padės tolygiai pasiskirstyti dažams. Patepusios lūpas balzamu, jo perteklių pašalinkite švelniai priglausdamos sausą servetėlę.

Kontūras
Pieštukas, skirtas lūpų kontūrui, neleis dažams išsilieti aplink kraštelius. Juo apvedus kraštelius ir nutepus visas lūpas, dažų spalva atrodys sodresnė, ilgiau laikysis. Taip pat pieštuku galite pabrėžti ar pakoreguoti lūpų formą. Prie pasirinktų lūpų dažų reikėtų derinti atitinkamo atspalvio apvadą, tačiau kartais tinkamos spalvos pieštuko nerandame. Grožio prekių parduotuvėse pasiteiraukite bespalvių kontūrinių pieštukų, tokie tiks prie daugelio dažų ir patikimai užfiksuos kraštelius.

Ryškios lūpos atrodys tvarkingesnės, jei prieš dažydamos jas apvesite pieštuku.
Ryškios lūpos atrodys tvarkingesnės, jei prieš dažydamos jas apvesite pieštuku.
Gamintojo nuotr.

Dažymas
Visų pirma pieštuku reikėtų pabrėžti viršutinės lūpos centrą „V“ linkį. Tuomet veskite liniją nuo išorinio kampučio link lūpų vidurio, kad būtų lengviau tai daryti galite trumpais brūkšneliais. Kai apvesite viršutinę, pabrėžkite apatinės lūpos linkį ties viduriu. Vėl brėžkite trumpus brūkšnelius nuo išorinių kampučių link apatinės lūpos centro. Jei norite išgauti sodresnę lūpų spalvą, jas visas nudažykite pieštuku.

Dabar galite tepti lūpų dažus. Spalva bus išraiškingesnė, o lūpų dažai pasiskirstys tolygiau, jei juos tepsite teptuku. Jei lūpoms norite tik suteikti atspalvį, dažus švelniai tepkite pirštais.

Vizažistai pataria lūpas dažyti teptuku.
Vizažistai pataria lūpas dažyti teptuku.
Gamintojo nuotr.

Jei lūpos siauros
Lūpų dažais ir kontūro pieštuku galite nesunkiai suteikti lūpoms putlumo. Iš pradžių reikėtų natūralią lūpų liniją užmaskuoti makiažo pagrindu ar kitu maskuokliu. Tuomet švelnaus atspalvio pieštuku apveskite lūpų kontūrą, šiek tiek toliau nuo natūralios lūpų linijos. Nudažykite pieštuku lūpas, tačiau nespalvinkite lūpų vidurio. Viršutinių ir apatinių lūpų viduriukus švelniai patapšnokite maskuojančia priemone. Nudažykite lūpas dažais, viduriukai liks šiek tiek šviesesni, todėl lūpos atrodys didesnės. Dar labiau paputlinsite lūpas, jei jų viduriukus patepsite šviesiu žėrinčiu blizgiu.

Aktorė Anna Sophia Robb
Aktorė Anna Sophia Robb
Reuters/Scanpix

Madingiausius pavasario lūpų dažus galima skirstyti į vaiskius, beveik neoninius ir švelnius pastelinius. Efektingai atrodys sodri fuksijų ar fluorescencinė oranžinė, taip pat skaisti raudona spalva. Siauresnes lūpas padidinsite pasidažiusios švelniais rausvais ar kūno atspalviais. Tačiau lūpdažių nepatariama naudoti pernelyg dažnai, leiskite lūpoms pailsėti ir kartais juos iškeiskite į drėkinamąjį blizgį ar tiesiog balzamą.

Pavasarį madingi neoniniai lūpų dažai.
Pavasarį madingi neoniniai lūpų dažai.
Gamintojo nuotr.

Nuotraukos: ''Scanpix'' ir tumblr.com archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis