Aktorius R.Goslingas veržiasi į kino aktorių elitą

Kaip toli galėtumėte nueiti norėdami būti šalia savo vaiko? Ar ryžtumėtės nusikaltimui trokšdami užtikrinti jo ateitį? Galbūt manote, kad vaikai niekuomet nekartos jūsų klaidų? Ar tikrai tikite, kad galite suvaldyti savo atžalų likimus? Atsakymus į šiuos ir daugėlį kitų svarbių gyvenimo klausimų rasite įtempto veiksmo kriminalinėje dramoje „Niujorko šešėlyje“.

Režisierius Derekas Cianfrance‘as nepasisotino itin sėkmingu bendradarbiavimu su vienu talentingiausių šių dienų jaunosios kartos aktorių Ryanu Goslingu juostoje „Mano liūdna meilės istorija“. Du ambicingi kino meistrai dar sykį suvienija jėgas ir pristato metaforomis apipintą kriminalinę dramą apie trijų kartų žmonių gyvenimus iš pažiūros ramiame ir nuobodžiame Niujorko priemiestyje.

Nenuspėjami pagrindinių filmo herojų likimai susikerta ir persipina tiek praeityje, tiek ateityje. Tai nulemia tėvų bei jų sūnų pasirinkimus, kurių pasėkmės kardinaliai pakeičia jų gyvenimus. Stiprus socialinis kontekstas sukelia žiūrovams labai daug jausmų ir apmąstymų. Ramiai stebėti šią dramą neleis meistriškai nuo pačios pradžios iki pat galo išlaikoma intriga. Būtent taip šį filmą apibūdina vienas iš pagrindinių vaidmenų atlikėjų, aktorius Bradley Cooperis („Optimisto istorija“). Kritikų nuomone, vaidmuo filme „Niujorko šešėlyje“ kol kas yra geriausias šio aktoriaus darbas.

B. Cooperiui niekuo nenusileidžia ir R. Goslingas, įkūnijęs unikalų motociklininko Liuko personažą – pagrindinį ir patį svarbiausią filmo variklį. Avantiūristas su tamsia praeitimi, kaskadininkas, plevėsa, tačiau kartu ir tėvas, jaučiantis tyrą meilę savo vaikui – toks čia yra R. Goslingas.

Įdomu tai, jog būtent aktoriaus dėka Liuko personažas išvydo dienos šviesą. Dirbdamas prie ankstesnio filmo, Ryanas pasidalino su režisieriumi savo slapta fantazija, kurioje jis apiplėšinėja bankus su motociklu. Nutiko taip, kad D. Cianfrance‘as tuo metu kaip tik rašė panašų scenarijų. Galiausiai abu pripažino, kad šiai istorijai tiesiog buvo lemta virsti filmu.

Drama „Niujorko šešėlyje“ gali pasigirti ir itin stipriais aktoriais, atlikusiais antraplanius vaidmenis. Filmavimo aikštelėje susitiko legendinis Ray‘us Liota („Geri vyrukai“), charizmatiškasis Benas Mendelsohnas („Kazino apiplėšimas“) ir gražuolė Eva Mendes („Greiti ir įsiūtę 2“).

Naujas Dereko Cianfrance‘o darbas „Niujorko šešėlyje“ puikiai tinka bet kokio amžiaus žiūrovui: kiekvienas kino gerbėjas galės atrasti sau artimus dalykus. Širdį veriantys vaizdai, dramatiškos įtampos kupinos veiksmo scenos ir kerinti muzika, sukurta grupės „Faith No More“ sielos Mike’o Pattono, nepaliks nė vieno abejingo.

Kriminalinė drama „Niujorko šešėlyje“ Lietuvos kino teatrų ekranuose bus rodoma nuo balandžio 12 d.

Filmo treileris: http://www.youtube.com/watch?v=G07pSbHLXgg

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis