Troškinti karpiai

Receptas tinka karpiams, karšiams, karosams, kuojoms ruošti. Grietinę padažui naudokite riebesnę, jogurtinė netiks – kaitinama ji pakeičia konsistenciją.

Reikės:
4 nedidelių karpių,
½ stiklinės tarkuotų krienų,
stiklinės grietinės,
½ stiklinės daržovių nuoviro arba sultinio,
svogūno,
šaukšto sviesto,
šaukšto baltojo vyno acto,
šaukšto miltų,
lauro lapelio,
¼ šaukštelio grūstų juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
žiupsnio cukraus,
pluoštelio krapų ir svogūnų laiškų.

Kaip gaminti
* Išskrostas, nuplautas žuvis nusausinkite, pabarstykite druska, pavoliokite miltuose ir 1-2 min. apkepkite svieste ant vidutinio karštumo ugnies. Tada perkelkite žuvis į troškintuvą su verdančiu sultiniu, lauro lapeliu. Užpilkite ant žuvies krienus, pipirus ir uždengę kaitinkite ant nesmarkios ugnies 12-15 min.
* Keptuvėje likusiuose riebaluose pakepinkite iki skrudimo nuluptą ir smulkiai supjaustytą, druska pabarstytą svogūną. Sukratykite į puodą prie žuvies.
* Supilkite į troškintuvą actą, grietinę, suberkite druską, pipirus. Patroškinkite dar 2-3 min.
* Patiekite žuvį, pabarstytą krapais ir svogūnų laiškais. Skanu su bulvėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis