Baltųjų šparagų sriuba

Kasdienai tai brangokos daržovės, bet retsykiais jomis pasilepinti – smagu ir skanu. Kreminę šparagų sriubą nesudėtinga išvirti.

Reikės:
1,5 l vandens,
0,5 kg šparagų,
60 g sviesto,
60 g miltų,
1 kiaušinio trynio,
0,3 l grietinėlės,
druskos,
cukraus.

Kaip gaminti
* Šparagus nulupkite ir virkite vandenyje su druska ir trupučiu cukraus apie 7-8 min. ant vidutinio karštumo ugnies.
* Išvirtus šparagus išgriebkite ir supjaustykite gabaliukais. Keletą šparagų atidėkite, o kitus sutrinkite iki tyrės.
* Miltus pakepinkite svieste ir užpilkite samteliu šparagų nuoviru. Maišydami pavirkite kelias minutes, iki ims tirštėti. Supilkite atgal į puodą. Tai pat supilkite sutrintus šparagus. Įberkite dar druskos, jeigu trūksta.
* Puodą nukelkite nuo viryklės ir į sriubą įmaišykite grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinį. Tada suberkite atidėtus šparagus ir sriubą pagardinkite savo mėgstamomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis