Aromatinga paukštiena

Paukštiena – minkšta mėsa. Kulinarai sako, jog marinuoti jos nebūtina, pakanka pagardinta prieskoniais ir galima iškart kepti. Tačiau įtrinta prieskoniais ir ilgiau palaikyta mėsa būna aromatingesnė, intensyvesnio skonio.

Reikės:

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
5 gabaliukų vištienos su odele ar be jos,
5 svogūnų,
300-400 moliūgo be žievės ir sėklų,
500 ml natūralaus jogurto,
2 skiltelių česnako
trupučio maltų čili pipirų,
½ arbatinio šaukštelio sutrintos šviežios kalendros lapelių,
žiupsnio sumaltų kmynų,
poros žiupsnelių druskos,
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
1-2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto,
poros saujelių sultenių.

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Paukštieną nuplaukite, nusausinkite.
* Sumaišykite sutrintą česnaką su maltais čili pipirais, maltais kmynais, sutrintais kalendrų lapeliais, druska ir alyvuogių aliejumi. Pusę šio mišinio sumaišykite su jogurtu, įtrinkite juo paukštienos gabaliukus ir palikite šaldytuve porai valandų arba per naktį.
* Aliejumi pašlakstykite kepimo indą. Sudėkite į jį paukštienos gabaliukus. Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.
* Likusiu paruoštu prieskonių mišiniu pašlakstykite moliūgo gabaliukus bei nuluptus ir stambiai supjaustytus svogūnus. Sudėkite daržoves į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepinkite pamaišydami ant smarkios ugnies apie 10-12 min. Tada karštį sumažinkite, įdėkite sviestą, išmaišykite. Nukelkite daržoves nuo ugnies.
* Mėsai likus kepti 10 min. daržoves sukratykite ant jos ir pašaukite atgal į orkaitę. Karštį padidinkite iki 200-220 laipsnių, kad mėsa ir daržovės kiek apskrustų. Kepimo inde susidariusiu skysčiu vis palaistykite paviršiuje esančias daržoves.
* Patiekite su sultenėmis.
Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis