Keptos bulvės su kiauliena ir kiaušiniais

Šio patiekalo komponentai – visas sočių pietų ar vakarienės produktų sąrašas: mėsa, bulvės, grybai, kiaušiniai. Kitaip sakant, visko po truputį. Beje, pievagrybiai – nebūtinas komponentas. O petražolės dažnai keičiamos svogūnų laiškais.

Reikės:
400 g virto kumpio arba rūkytos šoninės (galima pamaišyti abiejų),
0,5 kg virtų bulvių (naujo derliaus gali būti neskustos),
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
šaukšto kmynų sėklų,
svogūno ropelės,
3-4 pievagrybių,
šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių,
saujelės petražolių lapelių,
2-3 kiaušinių,
druskos.

Kaip gaminti
* Bulves susmulkinkite į 4-6 dalis, nelygu jų dydis. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais.
* Įkaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite gabaliukais supjaustytą kiaulieną ir svogūną. Ant vidutinio karštumo ugnies kepinkite apie 10 min. Sukratykite visią į lėkštę.
* Į tą pačią keptuvę suberkite pievagrybių griežinėlius, kepinkite 5-10 min., kol ims skrusti. Tada suberkite į lėkštę prie kiaulienos ir svogūnų. O į keptuvę sudėkite susmulkintas bulves. Ant smarkios ugnies pamaišydami kepkite apie 10 min., iki ims skrusti.
* Tada karštį sumažinkite iki vidutinio, suberkite prieskonius – paprikas, kmynus, druską. Jeigu reikia, įpilkite dar šlakelį aliejaus. Grąžinkite į keptuvę svogūnus, mėsą, pievagrybius. Pamaišykite, kepkite apie 1-2 min.
* Patiekite su keptais kiaušiniais. Patiekalą pabarstykite petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis