Pakeisk virtuvę per savaitgalį

Pasiryžusi atnaujinti virtuvę buto šeimininkė planavo šiam tikslui skirti apvalią sumelę. Tačiau per vieną šventinį savaitgalį atsirado ir idėjų, ir laiko neatpažįstamai pakeisti interjerą savo jėgomis, o už sutaupytus pinigus įsigyti naują dujinę viryklę.

Projekto autorė - Rima Milaševičienė

Įkyrėjo

Virtuvė prieš atnaujinimą
Virtuvė prieš atnaujinimą
Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Nors virtuvė nedidelė – vos 3,5 m², ankstesnių būsto šeimininkų pasirinkta skaisčiai rožinė spalva greitai ėmė erzinti. Iš pradžių galvojusi pakeisti spintelių dureles, vėliau šeimininkė nutarė jas perdažyti – kam daiktus išmesti, jei jie geros kokybės, nenudėvėti? Tiesa, perdažius spinteles, stalviršį teko keisti tamsesniu, nes šviesus atspalvis susiliejo su baldais – nebeliko kontrasto, tapo nuobodu.

Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Raštuotas šaldytuvas
Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Prie šviesių, Provanso stiliaus nuotaiką atspindinčių spintelių visiškai nederėjo mėlynos spalvos šaldytuvas. Iš pradžių šeimininkė planavo jį nudažyti, tačiau pasvarsčiusi rado įdomesnę išeitį. Šaldytuvas dekoruotas trijų atspalvių lipnia plėvele, įsigyta „Senukų“ prekybos centre. Per vidurį priklijuota plėvelė su ornamentais, iš šonų – to paties atspalvio vienspalvė: jei visa plėvelė būtų raštuota, šaldytuvas atrodytų per margas. Siauros ryškesnio atspalvio juostelės pasirodė esąs tas akcentas, kuris tapo šaldytuvo puošybos jungiamąja grandimi.
Darbo procesas
Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Spintelėms
dažyti šeimininkė pirko baltus emalinius vandens pagrindo dažus ir dėjo pigmento, kad sukurtų švelnų gelsvą dramblio kaulo atspalvį. Prieš dažant dureles teko atsukti, nuplauti (nes nuo virtuvės baldų reikėtų pašalinti riebalus), pašveisti švitriniu popieriumi, kad pasišiauštų paviršius ir dažai geriau kibtų, nusukti rankenėles. Durelės dažytos voleliu, horizontaliai, nes dažai gana skysti. Prireikė penkių sluoksnių, kol rožinė spalva nesiveržė į paviršių: tai buvo palyginti daug laiko reikalaujantis darbas, nes kiekvienas sluoksnis turėjo džiūti bent pusvalandį. O durelių nemažai... Kita vertus, visos darbo priemonės kainavo tik 100 litų.

Didžiausia investicija

Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Kad detalė gali neatpažįstamai pakeisti dekorą (ne tik drabužio, bet ir interjero...) – iki skausmo žinoma tiesa. Todėl stilingo dizaino rankenėles, derančias prie durelių ir virtuvės spalvinės gamos, šeimininkė įsigijo ne prekybos centre, bet interjero reikmenų parduotuvėje. Ir tai buvo didžiausia investicija atnaujinant virtuvę (viena rankenėlė kainuoja 27 Lt).

Trečias taburetės gyvenimas

Žurnalas "Mano namai" (A.Narmonto nuotr.)
Kadangi liko dažų, šeimininkė atnaujino ir taburetę (anksčiau eksperimentuojant ji buvo nupurkšta auksaspalviais automobiliams skirtais dažais). Pirmiausia taburetė apklijuota baldams skirta juostele, paskui nudažyta ir tada juostelė nulupta. Baldas dekoruotas atkartojant stilizuotą grindų plytelės motyvą. Taburetė nulakuota matiniu laku, kad nenusiluptų dažai, nes daiktas dažnai naudojamas.
Žurnalas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis