Norvegijos dienos Lietuvoje ir vėl džiugins renginių gausa

Šiemet jau trečią kartą yra rengiamos „Norvegijos dienos Lietuvoje“. Renginiai susiję su šia Šiaurės šalimi džiugins daugiau nei mėnesį, o renginių ciklo atidarymas įvyks jau šį sekmadienį, balandžio 14 d., Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

„Norvegijos dienas Lietuvoje” pradės paramos koncertas „Atsigręžk į vaikus“ – jame dalyvauja žinoma norvegų operos solistė Mona Julsrud, taip pat lietuvės Ieva Prudnikovaitė, Judita Leitaitė, berniukų choras „Ąžuoliukas“ ir kiti.

„Džiaugiuosi, kad vardan kilnių tikslų norvegų ir lietuvių kūrėjai apsijungia“, – „Norvegijos dienų“ atidarymo kaspiną žodžiais nukerpa Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Leif Arne Ullandas.

Kaip ir kasmet Norvegijos dienų renginiai pritaikyti pačiam įvairiausiam skoniui – nuo verslo konferencijų iki nemokamų kino peržiūrų, nuo klasikinės muzikos koncertų iki ypatingų vakarėlių pastiprintų šiaurietiška muzika.

„Norden Wave“ su „Casiokids“
„Norden Wave“ su „Casiokids“
Organizatorių archyvas
Verslo vystymo ir jaunimo verslumo skatinimo konferencijos
Norvegijos ir Lietuvos verslo santykiai įgauna vis didesnį pagreitį, todėl verslo bendruomenėje yra itin svarbu dalintis jau turima patirtimi. Ta proga balandžio 17 d. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete įvyks pirmoji konferencija „Šiaurės šalių įmonių socialinė atsakomybė”.

Gegužės 10 d. besidomintys verslo inovacijomis turėtų nepraleisti Norvegijos-Lietuvos karjeros dienų bei konferencijos „Are You Connected? Leadership in networked enviroments“ – visa tai vyks taip pat ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

Šiaurietiška banga skirta jaunimui
Menų fabrike „Loftas“ balandžio 25 d. vyks du nemokami norvegiško kino seansai – abu jie yra apie muzikinį jaunimą iš Europos šiaurės.

Pirmojo seanso metu bus parodytas filmas „The Man Who Loved Yngve“ – vienas ryškiausių norvegų kino darbų. Antrasis filmas vadinasi „99% Honest“. Jo siužetas kaip ir pirmojo sukasi apie muzikalaus jaunimo gyvenimą Norvegijoje.

Kitą dieną „Norvegijos dienos Lietuvoje 2013“ ir šiuolaikinės Šiaurės šalių muzikos renginių ciklas „Norden Wave“ ten pat, menų fabrike, rengia šiaurietišką vakarėlį ir su pasididžiavimu pristato vienus ryškiausių šiuolaikinės Norvegijos muzikos atlikėjų – „Casiokids". Jie „Lofte“ pasirodys jau balandžio 26 d.

Šiaurietiško meno viešnagė Lietuvoje
Gegužės 3 d. Vilniaus mažajame teatre įvyks intensyvus vieno žmogaus spektaklis „Ibseno moterys – uždaryk erelį narve“, kurio žvaigžde taps patyrusi norvegų aktorė Juni Dahr.

Gegužės 10 d. „Norvegijos dienos Lietuvoje 2013“ kelsis į kitą profesionalaus meno instituciją – Lietuvos nacionalinę filharmoniją. Ten klausytojai bus kviečiami jausmingą vakarą praleisti su Drameno simfoniniu orkestru ir kultiniu norvegų berniukų choru „Solvguttene“.

Kitą dieną „Solvguttene“ ir Drameno simfoninis orkestras prieš publiką Vilniaus Katedroje stos kartu su lietuvių berniukų choru „Ąžuoliukas“. Koncerto metu bus atlika žinoma Johanes Brahmso kompozicija „Requiem“.

„Tai, kad į Lietuvą atvyksta norvegam itin brangus ir svarbus berniukų choras „Solvguttene“ ir tai, kad vėliau žymiausi Lietuvos ir Norvegijos berniukų chorai pasirodys viename renginyje – yra bene vienas ryškiausių šių metų Norvegijos dienų įvykių“, – savo asmeninę rekomendaciją subtiliai išduoda Norvegijos ambasadorius Lietuvoje.

Gegužės 23 d. daugiau dėmesio bus skirta vizualiesiems menams. Tiem, kas domisi pasaulio klasikų kūrybos paslaptimis, Vilniaus dailės akademijoje vyksiantis seminaras „Edvard Munch – patirtis, vizija ir kodas“ turėtų būti įdomi patirtis. Seminarą vainikuos Ketil Bjornstad muzikinis spektaklis.

Plačiau sužinoti apie visus „Norvegijos dienos Lietuvoje 2011“ renginius galima oficialioje Norvegijos Karalystės ambasados Lietuvoje interneto svetainėje www.norvegija.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis