Kino vakare - artimesnė pažintis su kino poetu Audriumi Stoniu

Balandžio 17 d. 19 val. kino teatras “Pasaka” kviečia į paskaitą su vienu iškiliausių Lietuvos dokumentinio kino kūrėju, Nacionalinės premijos laureatu – Audriumi Stoniu. Susitikimo dalyviai kartu su kritike Izolda Keidošiūte turės galimybę iš arčiau susipažinti su režisieriaus darbų filosofija ir jo kūrybos keliu, sužinoti, kokios kino asmenybės, filmai Audriui Stoniui yra palikę didžiausią įspūdį.

Režisierius Audrius Stonys nuo 1989 m. sukūrė 13 dokumentinių filmų ir vieną trumpo metro vaidybinį filmą. Režisieriaus filmai apdovanoti daugybe garsių festivalių prizų, o filmas „Neregių žemė“ 1992 m. pelnė garsiausią Europos kino akademijos apdovanojimą „Felix“ už geriausią metų dokumentinį filmą. Jo retrospektyvų ir kino vakarų buvo surengta Šveicarijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Izraelyje, Čekijoje ir t.t. Taip pat Audrius Stonys yra ne tik režisierius, bet ir prodiuseris, Nacionalinės premijos laureatas, Europos Kino Akademijos tikrasis narys, European Documentary Network narys. MEDIA ekspertas, Lietuvos atstovas EURIMAGES vadovų taryboje.
Tačiau svarbiausia yra tai, jog, kaip rašoma režisieriaus internetiniame puslapyje, „Audrius Stonys per beveik penkiolika metų profesionalios kūrybos išliko ištikimas sau, savo įsitikinimams, savitam kino suvokimui, poetiškai dalykų interpretacijai ir padorumui. Galima tik žavėtis režisieriaus poetiškumu, paprastumu, o svarbiausia - nuoširdumu.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis