5 jauninantys makiažo triukai

Makiažas padeda ne tik pabrėžti grožį, bet ir paslėpti tam tikrus trūkumus. Pasinaudokite keliomis grožio gudrybėmis ir atjaunėkite be didelių pastangų ar varginančių procedūrų.

Atverkite akis
Ryškinkite tik viršutinę blakstienų liniją, apvesdamos ir apatinę rizikuosite sukoncentruoti dėmesį į papilkėjusius paakius. Brėžkite sodrią liniją ties blakstienomis, norinčios romantiškesnio ar švelnesnio įvaizdžio gali ją išsklaidyti teptuku. Nebijokite blizgesio, žvilgsnis atrodys jaunatviškesnis ir gyvybingesnis, jei vokus tepsite persikų, rožių ar auksu žėrinčiais vokų šašėliais. Venkite sidabrinio ir pilkų atspalvių, jie akims suteiks brandos, atrodysite vyresnė.

Sienna Miller
Sienna Miller
AP/Scanpix

Švytėkite
Skirkite dėmesio skruostams, paryškinusios juos skaistalais ne tik įgausite jaunatviško švytėjimo, bet ir atkreipsite dėmesį į akis. Svarbu atidžiai pasirinkti atspalvį, nepatariami odos ir skaistalų spalvos kontrastai. Jei jūsų oda šviesesnė, tiks persikų ar šampano atspalvio švytintys skaistalai, jei tamsesnė – bronziniai.

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Sipa/Scanpix

Suteikite antakiams masyvumo
Laikui bėgant antakiai retėja, tad nenuostabu, jog plonesni antakiai siejami su vyresniu amžiumi. Tankesni ir ryškesni antakiai – jaunatviškumas, veržlumas. Taigi, norėdamos nusibraukti amžiaus ženklus, užpildykite tarpelius tarp antakių plaukelių pieštuku arba šešėliais. Tačiau nekoreguokite antakių formos skysta pudra ar maskuokliu, verčiau skirkite laiko apsilankymui grožio salone. Profesionalo suformuoti antakiai gali akivaizdžiai pakeisti veidą, padaryti išraiškingesnį, gyvybingesnį.

Reuters/Scanpix

Rausvos spalvos galia
Rausvi atspalviai suteikia odai gaivumo, ji atrodo jaunesnė ir šviežesnė. Pasak vizažistų, brandesnio amžiaus moterys turėtų dažniau rinktis rausvų tonų paletę: šešėlius, lūpų dažus, blizgius arba skaistalus. Tačiau naudokite vieną rausvo atspalvio priemonę, pavyzdžiui, tik lūpų dažus – vaiskus akcentas pabrėš jaunatviškumą, keli – sukurs perkrautą ir neskoningą įspūdį.

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis