J.Šeduikytės dainą „Nebijok“ gyvai atliks akla dainininkė iš Kinijos

Jau Gegužės 1 dieną Klaipėdoje „Švyturio arenoje“ ir gegužės 3 d. Vilniuje „Siemens“ arenoje pasaulinio garso neįgaliųjų meno trupė iš Kinijos surengs stulbinantį pasirodymą „My Dream“. Iš penkių „My Dream“ pasirodyme atliekamų dainų, viena skambės ir lietuvių kalba. Atlikėjos Jurgos Šeduikytės dainą „Nebijok“ lietuviams atliks nuo gimimo akla kinė. 25 metų amžiaus atlikėja iki šiol niekada nebuvo girdėjusi lietuvių kalbos.

„Dainos žodžių mokiausi dvi naktis, antras stulpelis ypač sudėtingas“ – pasakoja dainininkė Zhu Li, kuriai dainuoti kita kalba yra tekę jau ne kartą. Ji atliko dainas skirtingose šalyse daugiau nei 20 skirtingų kalbų. Jurgos dainos atlikimą kinė dar tobulins.

Atlikėja J. Šeduikytė jau girdėjo kinų atlikėjos dainos įrašą ir sakė likusi sužavėta merginos talentu.

„Gražus kinų dalininkės akcentas šiai dainai suteikia unikalų skambesį. Tikiu ir žaviuosi žmonėmis su kitokiomis galimybėmis – vidinės galimybės tik didėja dėl išorinių trūkumų“ - sakė atlikėja.

J. Šeduikytę taip pat sužavėjo ir internete matytos trupės pasirodymų ištraukos: „Įspūdinga, nebūčiau atskyrusi, kad tai žmonės su negalia. Tai visiškai profesionalus pasirodymas, norėčiau jį pamatyti“.

77 šalis aplankę artistai Lietuvoje pristatys programą, jungiančią populiarius Rytų Azijos ir šiuolaikinius scenos menus. Į Lietuvą atvykstantys 35 Kinijos neįgaliųjų meno trupės atlikėjai nepamirštamų emocijų ir įspūdingo reginio ištroškusius lietuvaičius apstulbins ypatingu jautrumu ir skirtingų meninių gebėjimų sinteze. Puikiai jaučiantys muzikos virpesius kurtieji daugiausia šoka ir vaidina, o ypač jautrią klausą turintys aklieji – groja ir dainuoja. Meno kritikų teigimu, šios trupės nariai parengia neįtikėtinai aukšto lygio estetinius reginius.

Atskleisdami savo talentus ir tapdami visame pasaulyje žinomais profesionaliais atlikėjais, „My Dream“ menininkai pelnytai pripažinti žmogaus galimybių ambasadoriais, UNESCO jiems suteikė „Menininkų už taiką“ vardą. „Menininkų už taiką“ titulas iki šiol yra suteiktas tik maždaug 50 tarptautiniame meno pasaulyje garsių asmenybių ir grupių. Šis vardas taip pat suteiktas dainininkėms Selin Dion, Sarah Brightman, dirigentams ir muzikams Valerij Gergiev, Vladimir Spivakov, aktorėms Gong Li, Marisa Berenson, architektei Zaha Hadid .

Trupė taip pat yra sukūrusi dokumentinį filmą „My Dream“ (liet. - mano svajonė), kuriame pasakojama įkvepianti talentingų neįgaliųjų šokėjų istorija. Šis filmas pelnė nemažai tarptautinių apdovanojimų ir simpatijų tiek Holivude, tiek Europos festivaliuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis