Ryžiai su krevetėmis ir paprikomis

Ispanijoje tokiam patiekalui ruošti naudojama chorizo – labai aromatinga, aitriąja bei rūkyta paprika skaninta dešra, gaminama iš kiaulienos.

Reikės:
250 g ryžių,
400 g skardinės pomidorų savo sultyse,
200 g išlukštentų krevečių,
2 česnako skiltelių,
50 g chorizo,
1 raudonos saldžiosios paprikos,
1 raudonojo svogūno,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
saujelės petražolių,
griežinėlio citrinos.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Papriką nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, išimkite sėklas. Česnaką sutrinkite iki tyrės.
* Įkaitinkite didelėje keptuvėje aukštais kraštais aliejų, sumeskite į jį svogūną, papriką, dešrą ir česnaką. Maišydami kepinkite 3 min. Tada suberkite ryžius, supilkite susmulkintus konservuotus pomidorus ir 500 ml verdančio vandens. Pamaišykite, uždenkite dangtį ir ant vidutinio karštumo ugnies kaitinkite apie 12-15 min.
* Keptuvę atidenkite, sumeskite krevetes. Jeigu ryžiai per sausi, įpilkite šiek tiek vandens, kad krevetės gautų truputį karštų garų. Pakaitinkite viską dar 1-2 min., kol krevetės taps rausvos, ir nukelkite nuo viryklės.
* Patiekalą gardinkite petražolėmis, keliais lašais citrinos sulčių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis