Karališkas omletas su pievagrybiais

Toks ant stalo garuojantis omletas pradžiugins ir per pusryčius, ir per pietus ir patiektas vakarienei. Nelaukite, kol kas kitas jį jums paruoš – kepkite patys.

Reikės:
4 kiaušinių,
3-4 pievagrybių,
1 pomidoro (arba saldžiosios paprikos),
2 šaukštų grietinėlės sūrio „Philadelphia“,
saujelės bazilikų lapelių,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
šaukšto sviesto,
½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
trupučio maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti
* Pomidorą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pašalinkite sėklas.
* Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite druskos, pipirus, saldžiąją papriką, šiek tiek viską paplakite.
* Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pabarstykite druska ir pavartydami ant nesmarkios ugnies kepkite apie 3-5 min., iki truputį ims rusvėti.
* Prie pievagrybių suberkite pomidorų gabaliukus, pamaišydami 1-2 min. kepkite. Įdėkite į keptuvę sviestą.
* Užpilkite ant pomidorų ir pievagrybių kiaušinius, uždėkite grietinėlės sūrį, suberkite bazilikus. Sumažinkite karštį iki silpno ir kepkite, kol kiaušiniai bus iškepę. (Galima kepti orkaitėje.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis