Sultinyje troškinti bulvių griežinėliai

Ragavusieji prancūziško gratin (bulvių griežinėliai, užpilti grietinėle ir kepami orkaitėje) sutiks, jog tai labai panašu į šį patiekalą. Tačiau šiam ruošti nenaudojama grietinėlės. Kitaip sakant, siūlome išbandyti liesesnę gratin versiją.

Reikės:
1,5 kg bulvių,
400 ml vištienos sultinio,
2-3 svogūnų,
4-5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
50 g sviesto,
saujelės petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite (naujo derliaus bulvių skusti nebūtina) ir plonai su virtuviniu kombainu supjaustykite griežinėliais.
* Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais.
* Į keraminį indą sudėkite sluoksnį bulvių, sluoksnį svogūnų, pabarstykite druska, pipirais ir petražolėmis, užberkite šaukštą sūrio. Sluoksniuokite, kol ant viršaus teliks uždėti sluoksnį bulvių. Prieš jas uždedant supilkite ant visų sluoksnių sultinį. O ant viršutinio bulvių sluoksnio tolygiai padėliokite pusę susmulkinto sviesto.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Kepimo viduryje ant viršutinio bulvių sluoksnio sudėliokite likusį sviestą. Iškepto patiekalo viduje bulvės turėtų būti minkštos, o išorėje – traškios.
* Nepamirškite užberti petražolių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis