Reikės:
1,5 kg bulvių,
400 ml vištienos sultinio,
2-3 svogūnų,
4-5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
50 g sviesto,
saujelės petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite (naujo derliaus bulvių skusti nebūtina) ir plonai su virtuviniu kombainu supjaustykite griežinėliais.
* Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais.
* Į keraminį indą sudėkite sluoksnį bulvių, sluoksnį svogūnų, pabarstykite druska, pipirais ir petražolėmis, užberkite šaukštą sūrio. Sluoksniuokite, kol ant viršaus teliks uždėti sluoksnį bulvių. Prieš jas uždedant supilkite ant visų sluoksnių sultinį. O ant viršutinio bulvių sluoksnio tolygiai padėliokite pusę susmulkinto sviesto.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Kepimo viduryje ant viršutinio bulvių sluoksnio sudėliokite likusį sviestą. Iškepto patiekalo viduje bulvės turėtų būti minkštos, o išorėje – traškios.
* Nepamirškite užberti petražolių.