Pradėta registracija į talką „Darom“

Pirmąja bendruomene, užsiregistravusia „Darom“ projekte, tapo pramogų pasaulio atstovų ir profesionalių žaidėjų futbolo klubas „Prelegentai“. Jo nariai Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius, Gidonas Šapiro-Bilas, Žydrūnas Grudzinskas ir Mindaugas Ponomariovas užregistravo „Prelegentus“ į miško tvarkymo talką ir skatino visas kitas įmones, organizacijas ir kolektyvus parodyti socialinę atsakomybę padaryti tą patį.

Martynas Starkus spaudos konferencijos metu šmaikščiai džiaugėsi, jog jo atstovaujama futbolo klubo komanda buvo pakviesta prisidėti prie socialinės veiklos: „Aš galvojau, kad mes jau seni ir visi galvoja, kad nebelabai galime pasilankstyti rinkdami šiukšles, bet energijos tikrai turime ir jos talkoje nepagailėsime!” Maža to, sportiški vyrai metė iššūkį kitoms įmonėms ir organizacijoms. „Prelegentai“ iš įmonių lauks nufotografuotos nuotaikingiausios miško tvarkymo akimirkos, tuomet išrinks pačią nuotaikingiausią ir su tos įmonės ar organizacijos atstovais sužais vienas futbolo rungtynes.

Gražia tradicija tapęs aplinkos švarinimo projektas „Darom“ šiais metais pradeda naują plėtros etapą. Projektas truks ne vieną dieną, o net tris savaites. Jau nuo šiandienos įvairios įmonės, organizacijos ir bendruomenės iš visos Lietuvos gali registruotis tinklalapyje www.mesdarom.lt ir padėti sutvarkyti Lietuvos miškus, o paskutinę projekto dieną – gegužės 11-ąją – visus vėl suvienys tradicinė miestų ir jų apylinkių tvarkymo šventė.

„Labai džiaugiamės, kad projektas „Darom“ per kelerius metus tapo gražia, vis daugiau dėmesio sulaukiančia pavasarine tradicija. Jei prieš penkerius metus aplinką tvarkė vos tūkstantis savanorių, pernai jų skaičius jau siekė per 210 tūkstančių, be to, prie projekto prisijungė ir apie 100 įmonių. Tikimės, kad savanorių skaičius šiemet vėl augs panašiu tempu, o dalyvaujančių įmonių skaičius bent padvigubės“, - sako projekto „Darom“ organizatorius Karolis Sargūnas.

Pasak K. Sargūno, jau nuo šiandienos pradedama įmonių, organizacijų ir bendruomenių registracija Lietuvos miškams tvarkyti. Jos gali registruotis tinklalapyje www.mesdarom.lt, iš miškų urėdijos nurodytų probleminių vietų išsirinkti patraukliausią ir grupėn subūrus kolegų ar draugų kolektyvą „iššukuoti“ mišką nuo šiukšlių.

Akcijos organizatoriai tikisi, kad bus daug neabejingų kolektyvų, kurie prisidės prie pramogos su verte, kurios rezultatas – žingsnis po žingsnio gražesnės Lietuvos link. Na, o gegužės 11 d. tradiciškai, visi kviečiami prisijungti prie švaros akcijos savo mieste ir sutvarkyti kasdien mus supančią aplinką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis