Marmurinis keksas

Vienas skaniausių ir paprasčiausių pyragų, kuriam pasigaminti nereikia jokių ypatingų komponentų. Galima greitai jį iškepti, pavyzdžiui, užsukus draugei paplepėti prie puodelio kavos ar arbatos.

Reikės:
4 kiaušinių,
220 g kambario temperatūros sviesto,
0,5 kg miltų,
150 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
stiklinės kefyro,
2 šaukštų nesaldžios kakavos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnio druskos.

Kaip gaminti
* Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
* Sviestą ištrinkite su puse cukraus iki purumo. Įmaišykite po vieną trynius ir likusį cukrų bei vanilinį cukrų. Plakite, iki cukrus ištirps.
* Į sviesto ir kiaušinių masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada – kefyrą.
* Išplakite baltymus su druska iki standžių putų.
* Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite kakavą ir pusę baltymų, o į kitą – likusius baltymus. Į kekso formą sluoksniais pilkite abi tešlas, šiek tiek galima jas pamaišyti šaukštu ar šakute. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50-60 min.
* Iškeptą ir atvėsintą keksą išimkite iš formos ir ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis