Pyragas iš Lotynų Amerikos

Vieni sako, jog šis pyragas kilęs iš Nikaragvos, kiti – kad iš Meksikos. Ten jį vadina Tres leches cake, nes jam pagaminti reikia sutirštinto pieno, saldaus kondensuoto pieno ir grietinėlės. Atrodo, pavadinimas nelabai tikslus – recepte dar yra paprasto pieno...

Reikės:
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių,
120 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus (gali būti miltelinis),
80 ml pieno,
skardinės sutirštinto pieno (200 ml),
skardinės saldaus kondensuoto pieno (200 ml),
60 ml grietinėlės (35 proc.).

Papuopšimui:
200 ml plakamosios grietinėlės,
2 šaukštų cukraus.

Kaip gaminti
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
* Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių.
* Trynius išplakite su ¾ cukraus, iki taps balkšvi ir standūs lyg putos. Tada įmaišykite į juos pieną ir vanilinį cukrų. Šią masę įmaišykite į miltus.
* Baltymus plakite iki standžių putų, tada suberkite likusį cukrų ir dar plakite, iki cukrus ištirps.
* Įmaišykite baltymus į miltų ir trynių masę. Supilkite tešlą į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą palikite atvėsti. Tada atsargiai jį subadykite šakute ar mediniu iešmeliu.
* Sumaišykite sutirštintą pieną, kondensuotą pieną ir grietinėlę ir tolygiai sulaistykite pyrago paviršių, ypač jo kraštus. Palikite valandai pyragą sugerti skysčio.
* Papuošimas nebūtinas, bet jeigu nuspręsite, kad jo reikia, išplakite grietinėlę su cukrumi ir konditeriniu švirkštu suformuokite bokštelius arba paprasčiausiai šaukštu šią masę gražiai užtepkite ant pyrago viršaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis