Saldžiųjų bulvių bandutės su medumi

Saldžiosios bulvės – įdomi daržovė, tinka tiek sūriems, tiek saldiems patiekalams ruošti. O spalva – akinamai ryški, bet kokiam patiekalui suteikia natūralaus grožio.

Vienintelis sunkumas kepant šias bandutes – gražiai suformuoti, nes tešla kiek kimba prie delnų. Bet pašlapinus juos šaltame vandenyje, sekasi kur kas geriau.
Kepimo miltelių nepamiršau, jeigu kam kiltų klausimas. Jų pagal receptą nereikia berti.

Reikės:
400 g saldžiųjų bulvių,
250 g cukraus,
žiupsnio druskos,
1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės,
1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės,
2 šaukštų skysto medaus,
2 kiaušinių,
50 g miltų,
230 g kukurūzų miltų,
75 g maltų migdolų,
1 trynio,
šaukšto miltelinio cukraus,
sviesto skardai patepti.

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Bulves išvirkite, nulupkite ir sutrinkite iki tyrės. Suberkite cukrų, druską ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies iki cukrus ištirps. Suberkite gerai nuplautų apelsino ir citrinos žieveles, išmaišykite ir palikite šį džemą atvėsti.
* Įmaišykite į saldžiųjų bulvių džemą kiaušinius, medų, migdolus, miltus. Iš tešlos formuokite apvalias bandutes ir dėkite ant sviestu pateptos (arba kepimo popieriumi išklotos) skardos. Patepkite bandutes kiaušinio tryniu.
* Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Iškeptas pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis