Pristatytas naujausias E. Vėlyvio fimas „Redirected“

Naujame režisieriaus E. Vėlyvio filme „Redirected“ lietuviškos kiaulės auklėja karališką britų kiauliškumą ...arba visos įmanomos nuodėmės, užsieniečių mitai apie mūsų šalį ir šokiruojantis Lietuvos šaržas.

Nerekomenduojamas jautriems, humoro ir šaržo nesuprantantiems piliečiams. Taip trumpai būtų galima apibūdinti naują populiaraus lietuvių kino režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Redirected“, kuris šiandien buvo pristatytas žiniasklaidai. Ambicingų planų neslepianti filmo, kurio premjera numatyta 2014 m. sausį, komanda jau dabar gali pasigirti pasaulinio garso aktorių vardais, į tarptautinę rinką orientuota filmo koncepcija bei vykstančiomis derybomis su užsienio kino kompanijomis. Filmo kūrėjų teigimu, britiškai lietuviško filmo idėja – kritiškas ir ironiškas žvilgsnis į užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą.

Režisierius Emilis Vėlyvis
Organizatorių archyvas
Dviejų valandų filmas pasakos keturių draugų britų istoriją – Londone apiplėšę nelegalų kazino, vyrukai nuo juos persekiojančių gangsterių bėga į Malaiziją. Tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur patenka į neįtikėtinų nuotykių sūkurį Vilniuje ir provincijoje.

Filmas apie lietuviškas kiaules ir angliškas kiaulystes

Konferencijos metu filmo režisierius E. Vėlyvis teigė, jog naujausiu kūriniu tikisi ne tik sudrebinti Lietuvos kino pasaulį, bet ir drąsiai išmėginti jėgas tarptautiniuose vandenyse.

„Filmas „Redirected“ žiūrovui pasakos apie tai, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. Žiūrovai išvys keturių draugų britų tragikomiškus nuotykius svetimoje ir į jokius standartus netelpančioje šalyje. Filmas kurtas norint paneigti tai, kas yra neišvengiama – užsieniečių nuolatos kuriamus mitus apie Lietuvą. Tai nebus mano ankstesnių filmų „Zero“ tęsinys, „Redirected“ yra visiškai kitoks - čia bus gerokai daugiau meilės tėvynei, tačiau jos išraiškai pasirinkau stiprią šaržuotę, kurios paviršutinis vertinimas stipriai šokiruos. Tokiu atveju siūlau tiesiog atsipalaiduoti ir į savo šalį pažvelgti užsieniečių akimis“, - atskleidė E. Vėlyvis.

Tai turėtų būti pirmasis tarptautinio lygio lietuviškai britiškas kino produktas Lietuvoje, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka tokios užsienio kino žvaigždės, kaip JAV gyvenantis britas Vinnie Jonesas, daugeliui pažįstamas iš režisieriaus Guy Ritchie filmų, britai Scotas Williamsas, Anthony Strachanas, australas Gilas Darnellis, rusas Arturas Smolyaninovas bei kiti. Svarbiausius lietuviškus vaidmenis filme kuria Kęstutis Jakštas, a.a. Vytautas Šapranauskas, Mindaugas Papinigis, Rafailas Karpis, Andrius Žiurauskas, Monika Vaičiulytė ir kiti.

Organizatorių archyvas
Filmuotas Londone, Vilniuje ir lietuviškame kaime

Įtemptas filmo siužetas vystomas lietuviškais intarpais papildyta anglų kalba, žiūrovą jis nukelia nuo Anglijos karalienės rūmų prieigų iki atokiausių Lietuvos užkampių.

Veiksmo ir komiškomis scenomis turtingas ir į įprastus lietuviško kino rėmus sunkiai telpantis filmo siužetas pareikalavo didelių gamybinių resursų bei kino profesionalų indėlio. Pasak filmo prodiuserės Astos Liukaitytės, kūrybinė komanda „Redirected“ filmavimui ruošėsi ne vienerius metus.

„Po kelerių metų pasiruošimo subūrus pagrindinę filmo komandą, parengiamieji darbai filmavimui Lietuvoje truko 3 mėnesius, o intensyvus filmavimas tęsėsi dar 8 savaites. Kasdien filmavimo aikštelėje dirbo bent 60 žmonių, tačiau buvo tokių dienų, kada dirbančiųjų pagausėdavo iki šimto. O lokacijas kartais tekdavo keisti itin greitai, mat kino juosta filmuota 38-iose skirtingose vietose, nuo Vilniaus iki tikro lietuviško kaimo. Šiuo metu mūsų laukia paskutinis filmavimo etapas Londone, kur užtruksime mėnesį, po jo liks postprodukcijos darbai. Visa komanda neabejoja filmo sėkme – tik dėl jos užsidegimo ir tikėjimo filmo idėja galėjome pasiekti tokį rezultatą“, - sakė A. Liukaitytė.

Pusšimtis aktorių iš 6 valstybių

E. Vėlyvio režisuotame filme skirtingus vaidmenis iš viso atliko per 50 aktorių iš Lietuvos, D. Britanijos, JAV, Latvijos, Rusijos bei Australijos. Aktorių komandos vadovo Donato Šimukausko teigimu, būtent pastarieji yra neabejotinai vienas didžiausių filmo privalumų.

Gil Darnell
Organizatorių archyvas
„Iki šiol lietuviškuose filmuose neteko matyti tokių kino žvaigždžių kaip Vinnie Jones arba Artur Smolyaninov. Žinoma, tinkamų aktorių paieškos pareikalavo ilgo ir nuoseklaus darbo – jų atranką pradėjome dar 2010 m. gruodį. Britų aktorius Anthony Strachaną, Gilą Darnellį, Danielį Johną Williamsą, Danielį Bowkerį bei Danielį Nehme pavyko atsirinkti tik po ilgų aktorių duomenų bazių naršymo ir analizės, o Oliverį Jacksoną rekomendavo britų aktorių kastingo vadovai“, – pasakojo D. Šimukauskas.

Aktorių komandos vadovas taip pat pabrėžė, jog iš visų britų aktorių, vaidinančių filme „Redirected“, pirmasis prisijungti prie komandos sutiko būtent ryškiausia šio filmo žvaigždė – Vinnie Jonesas. Vos perskaitęs scenarijų šis tarptautinio pripažinimo sulaukęs aktorius pareiškė, jog tai yra jo vaidmuo, kurio jis lauks, kiek reikės. Likusius užsienio aktorius pirmiausia patraukė „Redirected“ scenarijus, tačiau filmavimo metu kiekvienas jų itin pamėgo ir Lietuvą, dalis net pramoko lietuviškai.

Filmu jau domisi tarptautiniai distributoriai

Veiksmo ir komiškų scenų kupinas filmo siužetas, ilgas ir nuoseklus gamybos procesas, tinkamai parinktų žinomų aktorių sąrašas bei vis greičiau plintanti žinia apie „Redirected“ jau skatina ir užsienio kino platintojų susidomėjimą, kurį lengviau užkariauti bus galima galutinai pabaigus filmo kūrimo darbus.

Andrius Žurauskas
Organizatorių archyvas
„Neslėpsime, mūsų ambicijos yra didelės. Esame numatę 60 tikslinių regionų, kur norėtume rodyti filmą, tačiau labai svarbu išsirinkti teisingas distribucines kompanijas, kurios efektyviausiai mus atstovautų ir įdėtų daugiausiai pastangų. Jau kalbamės su D. Britanijos, Prancūzijos, JAV, Kanados, Rusijos, Skandinavijos kompanijomis, tačiau per anksti sakyti, kas ir kur platins filmą, nes dar neturime galutinio produkto“, – teigia už filmo platinimą atsakinga prodiuserė Daiva Jovaišienė,. Pasak jos, filmu jau domisi kai kurie pasaulinio garso distributoriai, tokie kaip „Universal Pictures“ ar Rusijos grandas „Karo film“.

Filmo sukūrimą finansuoja Lietuvos kino centras bei privatūs rėmėjai ir investuotuojai: „Birštono mineraliniai vandenys“, „Lietuvos geležinkeliai“, „Stumbras“, „Švyturys“, „Unibet“, „Crowne Plaza“, „Wizzair“. Iš viso bendradarbiauta su daugiau nei 40 įmonių.

„Redirected“ kuria prodiuserių kompanija „Kino kultas“. Tai trečiasis pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji du – „Zero“ ir „Zero II“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Būsimi kino juostos „Redirected“ fanai kviečiami burtis „Facebook“ puslapyje, skirtame supažindinti su filmo naujienomis: www.facebook.com/RedirectedMovie. Šiandien startavo ir oficiali filmo svetainė: www.redirectedmovie.com.

Filmo teaser‘į, kurį galite naudoti žiniasklaidoje, rasite čia: www.youtube.com/watch?v=InKMG9Cckqw.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis