Pokalbis apie gyvenimą ir kūrybą su kino meistru A. Mateliu

Gegužės 1 d., 19 val. jau įpusėjęs paskaitų ciklas su kino kritike Izolda Keidošiūte ir žymiausiais lietuvių kino režisieriais kviečia į susitikimą su dokumentinio kino meistru – Arūnu Mateliu. Ne vieną prestižinį kino apdovanojimą pelnęs režisierius ne tik dalinsis savo patirtimi, bet ir rodys pačio atrinktas dokumentinių filmų ištraukas.

Nacionalines kultūros ir meno premijos laureatas, kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis yra pirmasis režisierius iš Rytų ir Centrinės Europos, pelnęs vieną svarbiausių kino industrijos apdovanojimų – Amerikos Režisierių Gildijos prizą „Už išskirtinius nuopelnus režisūrai". Jo filmas „Prieš parskrendant į Žemę" pripažintas geriausiu dokumentiniu filmu pasaulyje. Šis filmas pelnė net keliolika tarptautinių apdovanojimų.

Režisierius įkūrė vieną pirmųjų kino kompanijų Lietuvoje – studiją "Nominum". Arūnas Matelis studijoje "Nominum" yra prodiusavęs daugiau kaip 30 filmų, kurie buvo pristatyti tarptautiniuose festivaliuose bei rodyti per televiziją daugelyje Europos šalių, taip pat ir Japonijoje, Pietų Korėjoje, Izraelyje.

„Kino vakarai su Izolda“ – tai paskaitos, skirtos visiems, besidomintiems, ar norintiems pažinti kino pasaulį iš arti. Kiekviena paskaita – tai gyva, visuomet nauja, nuoširdi ir atvira diskusija ne tik apie žymiausiais pasaulio ir Lietuvos kino asmenybes, bet ir Lietuvos ir pasaulio kino situaciją ir perspektyvas.

Daugiau informacijos: www.kinopasaka.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis