Iškeiskime sijonus į madingas kelnes

Šis pavasaris džiugina kelnių įvairove, jų tendencijose vyrauja galybė siluetų ir dekoro elementų. Vis dėlto, stilingiausioms siūloma įsigyti patrumpintas iki čiurnos kauliuko kelnes arba elegantiškas, paaukštintu juosmeniu.

Trumpyn
Kelnės vis trumpėja. Ši tendencija mums kol kas patinka – kai drabužis nedengia kulkšnies, kojos atrodo grakštesnės. O dar jei tai – siauri džinsai! Tiesa, tikimės, kad prie aptemptų bridžių negrįšime... Na, nebent savo versiją pasiūlytų Miuccia Prada, nes tik ji turi unikalų talentą atgaivinti tai, kas atgyvenę. Kad ir kaip ten būtų, mados policija įspėja: jei jūsų džinsai neatidengia kulnelio, raitokite juos kuo greičiau!

Kad sukurtumėte elegantišką įvaizdį, prie patrumpintų kelnių avėkite aukštakulnius smailomis noselėmis. Jie kojoms suteiks ypatingo grakštumo. Laivalaikiui puikiai tik balerinos tipo bateliai arba vadinamieji oksfordai.

Miranda Kerr
Miranda Kerr
Scanpix
"Hugo Boss"
Gamintojo nuotr.

Nevenkite išskirtinio įvaizdžio, žaiskite kontrastingais ir deriniais. Jei apsivilkote klasikinį švarką ir mūvite elegantiškas patrumpintas kelnes, drąsiai aukitės griežto stiliaus aulinukus atviromis noselėmis. Išbandykite ir sportinius ar metalu žėrinčius batelius. Harmonizuoti įvaizdį ir atrodyti subtiliau padės klasikinio stiliaus aksesuarai: kietos formos rankinė, tamsūs akiniai, marškinių tipo palaidinė ar elegantiška skarelė.

"Chanel"
Scanpix

Aukštyn
Kelnės aukštu liemeniu atrodo elegantiškai, taip pat neleidžia piktnaudžiauti maistu. Juk šiais laikais rodyti iš po kelnių kyšančias savo kelnaites su juostele – daugiau nei blogo skonio ženklas. Prie kelnių paaukštintu liemeniu derinkite palaidinę su apvalia apykaklaite arba marinistinio stiliaus marškinėlius. Modelis Miranda Kerr įrodė, kad kelnės aukštu liemeniu – nebūtinai vyresnio amžiaus apvalesnių moterų favoritės.

Miranda Kerr
Miranda Kerr
"Mango"
Gamintojo nuotr.

Nors tokias kelnes vadiname paaukštinto juosmens, iš tiesų jos segamos ties natūralia juosmens linija. Svarbiausia išsirinkti tinkamo kirpimo kelnes. Jei pasirinkimas teisingas – kelnės ilgins kojas, gražiai išryškins linkius ir formuos figūrą. Jei pasirinkote neteisingai – kelnės guls negražiai ir figūra neatrodys proporcingai.

Naomi Campbell
Naomi Campbell
Scanpix

Prie kelnių paaukštintu juosmeniu derinkite palaidines, kurios nebūtų per didelės ar per ilgos. Vilkimą palaidinę patariama užkiškiti už kelnių juosmens. Šįmet dizaineriai siūlo rinktis vyriško tipo marškinių palaidines arba minimalistinio silueto iš lengvai krintančių audinių.

Zosia Mamet
Zosia Mamet
AFP/Scanpix

Kad kelnės paaukštintu juosmeniu maksimaliai prailgintų kojas, avėkite aukštakulnius. Apsiavusios lygiapadžius batelius rizikuosite atrodyti senamadiškai ir prisidėti vieną kitą papildomą kilogramą.

Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis