6 paprasti būdai, kaip atsikratyti streso

Iš įtampos suraukta kakta? Šokinėjantis pulsas? Sudėtinga kvėpuoti? Vadinasi – laikas atsipalaiduoti. Pateikiame paprastus būdus, padėsiančius atsikratyti įtampos.

Imkis veiksmų: pasistenk identifikuoti veiksnius, kurie tau kelią stresą ir pagalvok kaip galėtum juos panaikinti. Antistresinės terapijos, tokios kaip masažas, hipnozės seansas ar jogos treniruotė gali padėti susiorientuoti.

Valgyk „raminantį maistą“: savęs raminimas kava, šokoladu, viskiu ar kuo nors dar blogesniu dažnas, tačiau tikrai nenaudingas tau. Moksliniai tyrimai parodė, kad valgymo įpročiai daro didžiulę įtaką emocinei būsenai ir gerai savijautai. Stenkis vartoti mažiau kofeino, cukraus, nikotino ir alkoholio, geriau rinkis produktus, kurie turi magnio (manoma,kad jie ramina). Pavyzdžiui, košė su migdolais yra ne tik puikus pasirinkimas pusryčiams, bet ir magnio šaltinis, lygiai kaip ir žalios daržovės, kiti riešutai, įvairios sėklos, pilnagrūdžiai ir ankštiniai produktai.

Sportuok, bet nepersistenk: Sportas gali sumažinti stresą, tačiau nepersitenk, nes gali jį ir padidinti – intensyvi treniruotė skatina streso hormono kortizolio išsiskirimą, todėl būk atsargi. Vaikščiojimas, plaukiojimas ir joga šiuo atveju tikrai geriau nei intensivi treniruotė sporto klube.

Juokis: iš karto pasijusi geriau. Juokas pastumėja tavo kūną kovoti su stresu ir greitai jį numalšina, taip padėdamas tau atsipalaiduoti ir pripildydamas tavo kūna endorfinais. Moksliniai tyrimai įrodė, kad juokas stiprina imuninę sistemą ir netgi mažina skausmą.

Vaikščiok. Net jei turi tik pėnkias laisvas minutes – išeik pasivaikščioti. Pagrindinis tavo tikslas yra atsitraukti nuo streso šaltinio ir nusiraminti. Kelios minutės apmąstymų yra viskas ko tau reikia, kad galėtum į situaciją pažvelgti iš kitos perspektyvos.

Žolelių arbata. Kaip jau minėjau, jeigu esi labai įsitempusi kofeinas tikrai ne į naudą. Bet puodelis šiltos raminančios arbatos gali padėti. Net pats arbatos ruošimo procesas gali būti raminantis – jis atitraukia tave nuo veiklos, kuria užsiimi ir visą tavo dėmesį sutelkia tik į fizinius veiksmus. Taip pat turėtum pasijausti geriau psichologiškai, dėl to, kad darai kažką dėl savęs.

Svarbiausia – neleisk stresui sugadinti tavo dienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis