Lietinių tortas su grietinėlės kremu

Jeigu tik šiaip lietinių norėtumėte paskanauti, pakaks vieno kiekio tešlos. Jeigu susiruošėte gaminti lietinių tortą, tešlos reikės dvigubai daugiau.

Lietiniams reikės:
1 kiaušinio,
325 ml pieno,
30 g ištirpinto sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 g miltų.

Kremui reikės:
250 g rikotos,
200 ml 35 proc. grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Kaip gaminti
* Tešlai virtuviniame kombaine išplakite visus komponentus, išskyrus sviestą. Kai tešla bus vientisa, tada įmaišykite sviestą.
* Įkaitinkite keptuvę. Pirmam lietiniui truputį ištirpinkite sviesto, pilkite 2-3 šaukštus tešlos ir vos tik lietinis sutvirtės, apverskite jį. Kitus lietinius kepkite lygiai taip, tik nereikės sviesto į keptuvę dėti.
* Grietinėlę išplakite iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite rikotą. Kremas paruoštas. Labai plonai patepkite juo kiekvieną lietinį ir ant viršaus klokite kitą. Ir taip sluoksniuokite, iki baigsis lietiniai ir kremas.
* Papuošimui naudokite šviežias uogas, tirpintą šokoladą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis