Pica su džiovintais pomidorais

Šios spalvotos ir aštrios picos nuo kitų skiriasi užpilu, kuris ir suviliojo išbandyti šį receptą. Gaivesniam variantui vietoje fetos galima naudoti mocarelą. Ir būtinai patys kepkite paplotį – joks pirktinis neatstos namuose paruošto.

Iš šio kiekio iškepsite 2 maždaug 25 cm skersmens picas.

Reikės:
3 šaukštų fetos,
200 ml indelio saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje),
žiupsnelio sutrupintos džiovintos raudonos aitriosios paprikos (viena maža ankštelė),
125 ml alyvuogių aliejaus,
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelės bazilikų lapelių.

Papločiui:
250 g miltų,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio cukraus,
30 ml alyvuogių aliejaus,
1 ¼ šaukštelio sausų mielių.

Užpilui:
2 česnako skiltelių,
3 šaukštų marinuotų kaparėlių,
3 mažų marinuotų agurkėlių (kornišonų),
1 žalios aitriosios paprikos,
saujelės petražolių lapelių,
2 konservuotų ančiuvių,
40 g pinijų riešutų,
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
1 šaukšto Dižono garstyčių pastos,
125 ml alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Tešlai išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 min. minkykite. Tada padėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad tešla nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai, kad pakiltų. Tešlos kiekis turėtų maždaug padvigubėti.
* Pakilusią tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.
* Užpilui česnaką nulupkite, sukapokite, agurkėlius susmulkinkite, čili papriką nuplaukite, susmulkinkite ir pašalinkite sėklas. Visus užpilo komponentus (išskyrus aliejų ir actą) sutrinkite elektrine trintuve, tada įmaišykite aliejų ir actą. Šios masės keletą šaukštų atidėkite, o likusia pašlakstykite picų paviršių, šaukštu palyginkite. Ant viršaus sudėkite fetą, saulėje džiovintus pomidorus (juos galima susmulkinti), aitriosios paprikos trupinius.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol pagrindas iškeps ir jo krašteliai taps traškūs.
* Iš orkaitės išrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, bazilikų lapeliais.
* Į atidėtą užpilą supilkite likusį aliejų, išmaišykite ir juo pašlakstykite iškeptas picas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis