Šokoladinis pyragas su slyvomis - Tau, Mamyte!

Juodasis šokoladas ir taip skanus. Sutinku. Bet su juo galima pagaminti ir labai skanių kepinių. Šį pyragą galima kepti dviem būdais – su slyvom ir be jų.

Reikės:
2 kiaušinių,
3 baltymų,
100 g sviesto,
150 g juodojo šokolado,
100 g cukraus,
50 g muscovado cukraus,
200 g džiovintų slyvų,
150-200 g maltų migdolų,
žiupsnio druskos,
3 šaukštų kakavos,
2 šaukštų kvietinių miltų,
3-5 šaukštų brendžio,
1 šaukšto miltelinio cukraus.

Kaip gaminti
* Slyvas nuplikykite, nudžiovinkite ar nusausinkite pabertas ant rankšluostėlio. Tada suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-2 val. (arba per naktį šaldytuve) pamerktas, kartais pamaišykite.
* Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų.
* Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų.
* Kambario temperatūros (minkštą) sviestą su muscovado cukrumi išplakite iki purumo. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, riešutus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite baltymus.
* Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas.
* Iš pradžių kepkite 30 min. 160 laipsnių orkaitėje ir likusias 20-25 min. – 180 laipsnių orkaitėje. Jeigu paviršius kepa per smarkiai, pridenkite jį folija. Neperkepkite, kad nebūtų sausas.
* Iškeptą pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis