Krepšeliai su sūriu ir pomidorais

Karštas užkandis pusryčiams ar priešpiečiams. Daug sūrio su pomidorais ir šviežiais, kvapniais bazilikais.

Tešlai reikės:
150 g sviesto,
200 g varškės,
100 g fermentinio sūrio,
maždaug 2 stiklinės miltų.

Įdarui reikės:
25 mažų pomidoriukų,
120 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“),
4 kiaušinių,
5 valgomųjų šaukštų pieno,
juodųjų pipirų iš malūnėlio,
žiupsnio druskos,
saujelės baziliko lapelių.

Kaip gaminti
* Fermentinį sūrį ir sviestą sutarkuokite dubenyje. Užberkite 2-3 šaukštus miltų ir pamaišykite.
* Įmaišykite varškę ir užberkite maždaug 2 stiklines ar kiek daugiau miltų. Suminkykite tešlą. Ji turi gautis vidutinio minkštumo. Jeigu reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Palikite tešlą valandai šaldytuve.
* Pomidoriukus nuplaukite.
* Tešla išlipdykite kepimo indelius.
* Kiaušinius išplakite ir išmaišykite su grietinėlės sūriu, pienu, maltais juodaisiais pipirais ir druska, išpilstykite į tešla išklotus indelius. Sudėkite pomidoriukus.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažinkite iki 180-160 laipsnių ir kepkite, kol kiaušinių ir grietinėlės sluoksnis bus iškepęs, tvirtas
* Patiekite pyragėlius karštus, pabarstytus bazilikų lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis