Produktų, padėsiančių numesti svorį, TOP 5

Laukdama atostogų meto ne viena moteris renkasi alinančias dietas - kad tik padailintų savo formas. Tačiau toks sprendimas visiškai nėra būtinas norint padailinti savo kūno linijas. Vienas iš svarbiausių sprendimų yra tinkamų produktų, padedančių deginti kalorijas, pasirinkimas.

* Vienas iš seniausių triukų mažinant skubiai svorį yra saliero naudojimas visur kur tik įmanoma. Šis ypatingai mažai kalorijų turintis augalas yra K ir C vitaminų šaltinis, jame gausu ir kitų pagrindinių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, ląstelienos, folio rūgšties, kalio ir tiamino. Saliero naudojimas maiste sumažina bendrą kalorijų suvartojimo kiekį ir padeda virškinti maistą.

* Jeigu sriuboms, salotoms ar užkandžiams renkatės salierą, tai gerdamos daug vandens nepamirškite įspausti į jį citrinos, tokiu būdu šis produktas ne tik praturtins vandens skonį ir galėsite išgerti daugiau, bet ir slopina apetitą.

* Norint išvengti išsekimo ir toliau sveikai maitintis metant svorį, geriausias sprendimas yra kalakutiena. „Ši mėsa baltyminga ir maistinga, turinti aminorūgščių, B grupės, cinko, geležies, fosforo ir magnio mikroelementų. Be to, valgant kalakutieną gaunama iki 30 proc. paros normos vitamino B6, ne mažiau vitamino B12 ir beveik visa paros norma vitamino B3 arba niacino, kuris reikalingas baltymų, riebalų, angliavandenių visavertei medžiagų apykaitai, kuri įtakoja ir padeda mažinti kūno apimtis“, – vertina „Arvi kalakutai“ vyriausioji maisto technologė Vilija Janušauskienė.

* Norint rytą pradėti energingai galima rinktis avižas – tai puikus energijos šaltinis. Dauguma dietų gali sukelti vidurių užkietėjimą, todėl avižos yra numeris vienas produktas toms, kurios nori išvengti tokių problemų laikantis dietos režimo. Virtų avižų glajus ypatingai naudingas virškinimui.

* Jeigu nežinote kuo pakeisti užkandžius ir niekaip nesusilaikote neparagavę bulvių traškučių ar kitų kaloringų ir nenaudingų produktų, tuomet čia sprendimas – džiovintos slyvos. Šiame saldžiame užkandyje yra daug maistingojo pluošto, todėl ilgiau jausitės sočios.

* Nepamirškite, kad vaisiai – vitaminų šaltinis, tačiau juos rinkitės naudingesnius svorio metimui – ananasas, mangas, melionas. Pasitikite vasarą su norimomis kūno linijomis, gera nuotaika ir be didelių dietos kančių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis