Pavasariškas špinatų ir sūrio pyragas

Pyragui naudokite vien špinatus arba maišykite juos su rūgštynėmis, kiškio kopūstais. Rūgštynių užsukite į turgelį arba sėskite ant dviračio ir nuvažiuokite už miesto jų prisirinkti.

Krepšeliui reikės:
100 g sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
260 g miltų,
1 kiaušinio,
3 trynių,
žiupsnio druskos.

Įdarui reikės:
300 g špinatų,
2 šaukštų grietinėlės sūrio,
½ stiklinės grietinėlės,
1 kiaušinio,
2 šaukštų sugrūstų pistacijų arba skrudintų žemės riešutų,
5-6 plonų griežinėlių kietojo sūrio,
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šaukšto sviesto.

Kaip gaminti
* Sūrį sutarkuokite smulkiai, šaltą sviestą – stambiai, užpilkite miltus, druską, kiaušinį ir trynius. Išmaišykite ir suminkykite tešlą. Išlipdykite ja skardą (maždaug 5-6 cm aukščio). Padėkite į šaldytuvą 1 val.
* Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir maišydami kaitinkite, kol sukris. Tada nukelkite nuo ugnies.
* Išmaišykite grietinėlės sūrį su išplaktu kiaušiniu, grietinėle, tarkuotu kietuoju sūriu. Įmaišykite špinatus, druską, pipirus, riešutus. Supilkite viską ant tešlos skardoje.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min. Likus kepti 10-15 min., uždėkite sūrio griežinėlius ir karštį padidinkite iki 200 laipsnių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis