Kulinarinė pamoka: paukštienos suktinukai su agurkėliais

Tik mėsa ir daržovės. Skanu, sveika, bet gal kiek sausoka? Šviežių, sultingų daržovių salotos su šlakeliu citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus labai čia tiktų.

Patarimas: jeigu nemėgstate marinuotų agurkėlių, į paukštieną įvyniokite trumpai keptuvėje svieste apkeptus šparagus. Įdarui pakaks 2 per pusę perpjautų stiebelių. Jeigu turite jų daugiau, apkepkite juos garnyrui.

Reikės:
4 paukštienos krūtinėlės filė,
5 marinuotų agurkėlių,
žiupsnio druskos,
žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
2 česnako skiltelių,
saujelės petražolių lapelių,
4 medinių iešmelių,
10-12 bulvių.

Shutterstock nuotr.
Patarimas: jeigu neturite medinių iešmelių, suktinukus į keptuvę apkepti pirmiausia sudėkite taip, kad suvyniojimo vieta glaustųsi prie keptuvės. Vartykite labai atsargiai, kad neišsivyniotų.

Kaip gaminti
* Paukštieną nuplaukite, nusausinkite ir tarp dviejų kepimo popieriaus lapų pamuškite.
* Česnaką sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su druska ir pipirais bei sukapotais petražolių lapeliais. Užtepkite šios masės ant kiekvieno mėsos gabaliuko vienos pusės. Uždėkite ant jos krašto po agurkėlį ir suvyniokite suktinukus. Kad neišsivyniotų – susmeikite iešmeliu.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite paukštienos suktinukus ir kepkite ant vidutinio karšumo ugnies apie 5-8 min. Tada perkelkite paukštieną į orkaitėje kepti tinkamą indą, pašlakstykite aliejumi, įpilkite šlakelį vandens, pridenkite indą folija ir 200 laipsnių karštyje kepkite dar 15 min.
* Pasūdytame vandenyje 15 min. virkite nuplautas bulves (naujo derliaus galima neskusti). Tada nukoškite ir suberkite į kepimo skardą. Pašlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite orkaitėje (kur kepa vištienos suktinukai) dar apie 10-12 min.
* Iškeptus suktinukus papuoškite likusio supjaustyto agurkėlio griežinėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis