Kaip susikurti madingą art deco įvaizdį?

Neseniai pristatyta kino juosta „Didysis Getsbis“ įkvėpė ir mados, ir grožio pasaulį. Drama, nukelianti žiūrovus į 3-iąjį dešimtmetį, pasakoja apie nerūpestingą gyvenimą, nesibaigiančius vakarėlius ir, žinoma, viliokiškas moteris. Kaip susikurti art deco gražuolės įvaizdį?

Suteikite skruostams gaivumo nurausvinusios juos skaistalais. Šį pavasarį ir vasarą švelnaus rožių ar persikų atspalviai itin madingi, ypač rekomenduojami toms, kurių oda šviesesnė. Kasdieniam įvaizdžiui pakaks vos paryškinti akis ir perbraukti skruostus pasirinktu atspalviu.

Aktorė Evan Rachel Wood
Aktorė Evan Rachel Wood
AFP/Scanpix

Vakarui tiks dramatiškas įvaizdis – sodraus raudonio lūpų dažai pavers jus fatališka dama. Ką daryti, kad spalva būtų intensyvesnė? Prieš ryškindamos lūpas dažais, nespausdamos nudažykite jas rudu arba juodu akių pieštuku. Tuomet nuspalvinkite raudonu lūpdažiu. Lūpos įgaus tamsų solidų raudonį, būdingą 3-iojo dešimtmečio madai.

Aktorė Kate Winslet
Aktorė Kate Winslet
AP/Scanpix

Moterys visuomet siekė išraiškingo žvilgsnio, anuomet jos taip pat drąsiai ryškindavo akis. Suteikti blakstienoms apimties galite nebūtinai ypatingu tušu, o tiesiog skystu akių kontūru. Tiesa, akis ryškinti lengviau pieštuku. Juo galite užpildyti ir tarpelius tarp blakstienų, tuomet jos atrodys dar tankesnės. Grakšti juoda linija ties blakstienų šaknimis sukurs gundančio žvilgsnio efektą.

Aktorė Emmy Rossum
Aktorė Emmy Rossum
AFP/Scanpix
Aktorė Carey Mulligan
Aktorė Carey Mulligan
AFP/Scanpix

Laikais, kai karaliavo džiazas, o šokių aikštelėse sukosi trumpaplaukės gražuolės, madingiausia buvo šviesi tarytum porcelianinė oda. Išgauti nepriekaištingos odos efektą padės kompaktinė pudra su šviesą atspindinčiomis dalelėmis. Ji odai ne tik suteiks skaistumo, bet ir jaunatviškumo – pasipudravus tokia pudra, dėl šviesos atspindėjimo mažiau matomos raukšlelės.

Aktorė Evan Rachel Wood
Aktorė Evan Rachel Wood
Reuters/Scanpix

Vos ekranuose pasirodžius dramai „Didysis Getsbis“, interneto platybėse pasipylė art deco manikiūro interpretacijos. Kad neatsiliktumėte nuo šiuos tendencijos, jums reikės juodos, auksinės ir sidabrinės spalvos nagų lako. Nulakuokite nago pagrindą juodai, o kitais lakais pieškite persikertančias linijas. Taip pat 3-iojo dešimtmečio laikus mena ir sodrus kraujo raudonumo nagų lakas. Jis įvaizdžiui suteiks rafinuotumo ir išskirtinės elegancijos.

Blake Lively
Blake Lively
AFP/Scanpix

XX a. pradžioje madingiausi buvo trumpi kirpimai, šiandien jie taip pat grįžo į madą. Suteikite šukuosenai naują formą nutrumpinusios ją bob stiliaus kirpimu arba griežtesniu. Tokia šukuosena anaiptol neatrodys berniokiškai, ji kaip tik pabrėš moteriškumą – išryškins veido bruožus, grakštų kaklą ir pabrėš individualų stilių.

Kadras iš filmo
Kadras iš filmo "Didysis Getsbis"
AP/Scanpix
Aktorė Carey Mulligan
Aktorė Carey Mulligan
AFP/Scanpix

Jei trumpinti plaukų nesiryžtate, susekite juos pakaušyje segtukais, o priekyje suformuokite retro stiliaus bangas. Prie tokio įvaizdžio labiausiai derės ilgi auskarai. Suteikti šukuosenai retro atspindžių galite ir perrišusios juos skarele, įsegusios anuomet ypač madingas seges ar papuošusios žibučiais siuvinėta juosta. Atraskite savo art deco gražuolės viziją!

Leonardo DiCaprio ir Carey Mulligan, kadras iš filmo
Leonardo DiCaprio ir Carey Mulligan, kadras iš filmo "Didysis Getsbis"
AP/Scanpix
tumblr.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis