Grietinėlės sūrio pyragas

Sutrintos braškės arba žemuogės, juodieji serbentai arba mėlynės taip pat labai skanu su šiuo varškėčiu. Svarbu mokėti jį paruošti, o pagardinti – jokia problema. Neilgai trukus bus ir pirmųjų – valgomųjų sausmedžių – uogų, kurios skoniu primena mėlynes, šilauoges.

Reikės:
180 g sausainių (pvz., „Selga“),
200 g cukraus,
60 g sviesto,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
1 laimo sulčių,
600 g grietinėlės sūrio (tinka „Philadelphia“),
170 ml grietinės,
2 kiaušinių,
1 trynio,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti
* Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių, užpilkite ištirpintą sviestą ir sukratykite masę į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą. Gerai prispauskite masę prie dugno ir padėkite į šaldytuvą.
* Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus su druska išplakite iki putų. Trynius ištrinkite iki balkšvumo.
* Grietinėlės sūrį plakite su cukrumi iki purumo. Po truputį supilkite grietinę, suberkite citrinos žieveles, supilkite laimo sultis. Įmaišykite trynius ir baltymus. Supilkite viską ant sausainių pagrindo skardoje.
* Kepkite 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val.–1 val. ir 10 min. arba kol pajudinus kepimo indą, bus aišku, kad kepinys pakankamai tvirtas.
* Palikite skanėstą atvėsti, tada atsargiai išimkite iš kepimo indo ir popieriaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis