Kaip atgaivinti ir išlaikyti tamsių plaukų spalvą?

Tamsių atspalvių plaukai linkę prarasti sodrią spalvą bei blizgesį, ypač, kai yra dažyti ar pažeisti. Kad ilgiau išlaikytumėte turtingą atspalvį, o plaukai žvilgėtų, patariama atidžiai rinktis šampūnus, nepamiršti kondicionieriaus ir palepinti plaukus spalvą grąžinančiomis kaukėmis.

Tinkamiausi drėgmę į sruogas pritraukiantys ir ją išlaikantys šampūnai bei kondicionieriai. Kaskart po plaukų trinkimo reikėtų juos pamaitinti aliejumi. Šiek tiek alyvuogių aliejaus užlašinkite ant pirštų, patrinkite ir perbraukite per plaukus. Jie įgaus nepakartojamą žvilgesį ir bus aprūpinti reikiamomis medžiagomis.

Jessie J
Jessie J
LaPresse/Scanpix

Jei jūsų plaukai yra natūraliai tamsūs ir ryškūs, baimintis dėl blunkančios spalvos neturėtumėte. Žinoma, jie gali pakisti vasarą, juk saulė plaukus blukina. Taigi, šviečiant saulei, patariama plaukus pridengti skrybėle ar skarele, taip ilgiau išsaugosite sodrią spalvą.

Aktorė Penelope Cruz
Aktorė Penelope Cruz
AFP/Scanpix

Tačiau, jei plaukus kas kiek laiko dažote tamsiais atspalviais, jau po poros savaičių šie ima prarasti sodrumą. Dažančioms plaukus vertėtų ieškoti šampūnų, kurie neturi natrio laurisulfato. Tokia iš naftos išgaunama medžiaga dažnai naudojama įvairiose prausimosi priemonėse. Ji padeda nuriebalinti plaukus bei odą, bet kartu gali nugraužti spalvą, sukelti plaukų slinkimą, dermatitą. Dažnai dėl šios medžiagos plaukai ima plonėti, atrodo nualinti.

Kad nudažytų plaukų spalva išliktų ilgiau, ištrinkusios galvą, patepkite plaukus spalvą palaikančiu kondicionieriumi. Leiskite jam pabūti ilgiau – pusvalandį ar net valandą. Tuomet plaukai ne tik taps minkštesni, glotnesni, bet ir užtikrinsite spalvos ryškumą.

Paz Vega
Paz Vega
Sipa Press/Scanpix

Stenkitės netrinkti plaukų šiltu vandeniu, verčiau vėsesniu. Karštas ir šiltas vanduo blukina plaukų spalvą. Venkite chloruoto vandens, ypač po dažnų apsilankymų baseine plaukai praranda spindesį ir sodrumą.

Kad plaukai atrodytų storesni ir sveikesni, grožio salonai siūlo plaukų laminavimą. Po laminavimo plaukai įgauna apimties, žvilga, tampa lygūs ir elastingi. Ši procedūra padeda ilgiau išlaikyti plaukų spalvą. Taip pat laminate esančios medžiagos apsaugo plaukus nuo šalutinio aplinkos poveikio.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
Buzzfoto/Scanpix

Išsaugoti tamsius atspalvius padės ir natūralūs antpilai, kuriuos galite pasigaminti namuose. Įvairių medžių (pušies, šermukšnio, eglės) žievės nuoviru perskalaukite plaukus, jie įgaus sodrų rudą atspalvį. Ypač tamsių spalvų atgaivinimui rekomenduojama ąžuolo žievė. Ją reikėtų virti apie 15 minučių, tuomet viralą atvėsinti ir perplauti plaukus. Šie įgaus tamsaus atspalvio ir sveiko žvilgesio. Taip pat tamsių plaukų spalvą paryškinsite kavos nuoviru.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis