Reikės:
170 g juodojo šokolado,
7 kiaušinių baltymų,
½ arbatinio šaukštelio citrinų sulčių,
40 g cukraus,
šviežių aviečių,
mėtų lapelių.
Kaip gaminti
* Labai gerai nuplaukite kiaušinius (pavyzdžiui, su soda), nes naudosite termiškai neapdorotus baltymus.
* Dideliame dubenėlyje gabaliukais sulaužytą šokoladą ištirpinkite.
* Baltymus su citrinos sultimis išplakite iki standžių putų. Suberkite cukrų ir dar plakite, kol cukrus ištirps.
* Išplaktus baltymus įmaišykite į ištirpintą ir kiek atvėsintą šokoladą. Maišykite, iki masė taps vientisa. Sukrėskite ją į indelius ir padėkite 2-3 val. į šaldytuvą.
* Patiekite putėsius su uogomis ir mėtų lapeliais. Galima užberti miltelinio cukraus.