Paruoškime pėdų nagus atviriems bateliams

Prasidėjus atvirų batelių sezonui, metas sutvarkyti ir pėdas. Taigi, pedikiūras dabar – viena aktualiausių temų. Kokias spalvas bei nagų formas rinktis, ar derinti kojų ir rankų nagų lakus – ieškome atsakymų į šiuos klausimus.

Kadaise pėdų ir rankų nagai privalėjo būti lakuojami ta pačia spalva, tai buvo mados etiketo taisykė. Tačiau šiandien skirtingų spalvų lakai gretinami net ant tos pačios rankos. Suderintas pedikiūras ir manikiūras leidžia nesukti galvos renkantis drabužius ir avalynę – tai formalesnis įvaizdis. Skirtingos lakų spalvos leidžia džiaugtis kūrybiniu polėkiu, atrasti naujus derinius – tai modernus ir žaismingas įvaizdis. 

Shutterstock nuotr.

Vis dėlto, jei jūsų laukia oficialus susitikimas, patariama rinktis tą pačią pedikiūro ir manikiūro spalvą, geriau, subtilią: kreminę, pilką, kakavos, bordo, tamsiai mėlyną ir kitus solidžius atspalvius.

Gamintojo nuotr.

Elegantiškam ir rafinuotam įvaizdžiui sukurti nemarginkite kojų nagų piešiniais. Nulakuokite juos viena spalva, jei norisi įmantrumo, rinkitės sodrius atspalvius: turkio, mandarinų, kraujo raudonumo ar smaragdų.

Jessica Alba
Jessica Alba
Sipa Press/Scanpix
Selena Gomez
Selena Gomez

Jei norite, kad skirtingos pedikiūro ir manikiūro spalvos derėtų, į pagalbą pasitelkite spalvų ratą. Derinkite greta arba priešais esančias spalvas, jos viena kitą papildys ir sukurs efektingą įvaizdį.

Jei jūsų pėdos sutvarkytos nepriekaištingai, drąsiai gražinkite jas piešiniais, tačiau prisiminkite, kad marginti kojų nagai labiau tinka laisvalaikiui. Lakuodamos pėdų ir rankų nagus galite žaisti skirtingomis lako spalvomis, atkartodamos tuos pačius nagų piešinių motyvus. Pavyzdžiui, skirtingomis spalvomis nulakuokite kojų ir rankų nagus, o ta pačia spalva nagų galiukus arba atvirkščiai. Atkreipkite dėmesį į basučių spalvą, kad lako atspalvis nekurtų disharmonijos.

Kojų nagus patariama kirpti trumpiau, neauginti ilgų. Nagas turėtų būti kerpamas tiesiai, kirpdamos apvaliai rizikuojate juos įauginti į pirštus. Tuo tarpu su rankų nagų formomis galite pažaisti. Subtiliai atrodo šiek tiek užapvalinti ar švelnios migdolo formos nagai. Drąsiai - kvadratiniai arba akivaizdžiai siaurėjantys, bet šios formos nepatariamos, jei dirbate oficialioje aplinkoje.

Pėdų priežiūros patarimai:
Prieš atlikdamos pedikiūrą pėdas mirkykite specialioje vonelėje 15-20 minučių. Į vandenį įpilkite šiek tiek pamėgtos dušo želės, įmeskite arbatžolių, įlašinkite citrinos sulčių.

Pamasažuokite pėdas šveitikliu, kurio sudėtyje yra jūros druskos ar cukraus granulių. Jautriai odai rinkitės šveitiklius su uogų sėklomis arba trintais perlais. Nušveitusios pėdas lengviau atliksite pedikiūrą, oda taps švelni ir minkšta, panaikinsite negyvų ląstelių sluoksnį.

Įsigykite odelių minkštiklį. Prieš atsumdamos nagų odeles, patepkite jas specialiu minkštikliu ir palaikykite apie 1 minutę. Sumikštėjusias odeles lengviau atstumsite, tai darykite mediniu pagaliuku.

Dildinkite nagus tik ta pačia kryptimi, stikline ar kito pluošto dilde, venkite metalinių. Suformuokite lygų nago paviršių specialia poliravimo dilde.

Atgaivinkite pėdas drėkinamąja kauke. Tinkamiausios tos, kuriose yra augalinių aliejų.

Suteikte nagams sveiko spindesio, nulakavusios juos stiprinamuoju laku. Ant jo galėsite tepti išsirinktą spalvą ar palikti permatomą sluoksnį.

Nepamirškite naudoti pėdų dezodoranto, atšilus orams tai ypač svarbu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis