Prancūziški ravioliai su bulvių ir sūrio įdaru

Keletą minučių pagruzdinti ravioliai skanūs ir karšti ant pietų stalo, ir šalti, pavyzdžiui, iškyloje. Iš šio kiekio jų pagaminsite 5-6 asmenims.

Įdaro ravioliams paruoškite skirtingo. Vieną – iš bulvių ir sūrio, kitą – iš bulvių ir kumpio. Tešlą stenkitės iškočioti kuo ploniau. O įdarui paieškokite naujo derliaus bulvių.

Tešlai reikės:
1 kg miltų,
125 g sviesto,
100 g aliejaus,
3 kiaušinių,
0,5 l aliejaus virimui,
3-4 šaukštų maltų džiūvėsėlių.

Kaip gaminti
* Iš miltų, kiaušinių, sviesto ir aliejaus suminkykite tešlą.
* Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite kuo plonesnį lakštą. Nuo krašto 3-4 cm dėkite šaukštelį įdaro. Tešlą užlenkite ant įdaro, specialia formele išspauskite arba tešlos ratuku (panašiu į picai pjaustyti, tik banguotu krašteliu) suformuokite „pagalvėlę“. Taip galima išsyk formuoti po kelias „pagalvėles“ su įdaru.
* Puode įkaitinkite 0,5 l aliejaus, įberkite druskos. Įmeskite tešlos gabaliuką į puodą ir patikrinkite, kaip greitai jis paruduoja. Jeigu per greitai tešla apskrunda, o vidus lieka žalias – karštį sumažinkite.
* Raviolius pavoliokite džiūvėsėliuose ir virkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje 3-4 min. Patiekite su žalumynais, pavyzdžiui, sultenėmis.

Bulvių ir sūrio įdarui reikės:
0,5 kg bulvių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
100 g poro baltosios dalies,
50 g šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
50 g grietinės,
15 g sviesto,
3-4 lapelių mėtų.

Kaip gaminti
* Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Nusunkite ir sutrinkite jas.
* Apkepkite supjaustytą porą įkaitintame svieste, užberkite druskos, pipirų. Supilkite viską iš keptuvės į bulvių košę, suberkite sūrį ir sukrėskite grietinę. Įberkite sukapotus mėtų lapelius. Viską išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Bulvių ir kumpio įdarui reikės:
0,5 kg bulvių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 svogūno,
70 g virto kumpio,
2 šaukštų grietinėlės,
15 g sviesto.

Kaip gaminti
* Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Nusunkite ir sutrinkite jas.
* Apkepkite supjaustytą svogūną įkaitintame svieste, užberkite druskos, pipirų. Įmaišykite į bulvių košę.
* Grietinėlę bei smulkiai supjaustytą kumpį taip pat įmaišykite į bulvių košę. Įdaras paruoštas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis