Mėgstamos melodijos - po atviru dangumi

Jau ketvirtą birželį iš eilės Vilniaus paveikslų galerijos kieme bus nemažai triukšmo, tačiau ne dėl nieko. Į jau tradiciniais tapusius koncertus po atviru dangumi kvies Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir žinomi šalies dainininkai.

Po atviru dangumi skambės gražiausios operos klasikų arijos
Birželio pirmąją koncertu Vilniaus paveikslų galerijos kieme LVSO orkestras paskelbs vasaros sezono pradžią. Koncerte „Gražusis balsas III“ skambės gražiausios operos klasikų sukurtos arijos, atliekamos LVSO ir garsių šalies operos dainininkų ir Gruzijos tenoro George (Georgijaus) Oniani.

Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, George Bizzet, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Gioacchino Rossini – šie vardai puikiai žinomi ne tik operos mylėtojams, bet ir itin muzika nesidomintiems žmonėms. O jeigu šių kompozitorių geriausių kūrinių puokštę atlieka puikus orkestras ir geriausi šalies dainininkai, didžiulė malonių emocijų dozė tiesiog garantuota. Dainininkai Lauryna Bendžiūnaitė (sopranas), Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas) ir Liudas Mikalauskas (bosas) nestokoja pasirodymų užsienio šalyse, todėl šį koncertą vadina gera proga bent trumpam „nusėsti“ gimtinėje.

L.Bendžiūnaitė neseniai grįžo iš Švedijos, kurios operų teatruose dirbo beveik pusmetį. „Tai buvo tikras maratonas. Laimei, dabar galiu šiek tiek atsikvėpti ir pasiruošti koncertui su LVSO. Vasarą vyksiu į Londoną, kur toliau „šlifuosiu“ Despinos (W.A.Mozarto „Visos jos tokios“) partiją“, – savo planus dėstė dainininkė.

Beje, būtent W.A.Mozarto kūrinius Laurynai labiausiai ir patinka atlikti. „Šitas romanas senas, bet aistra neblėsta“, – juokiasi dainininkė. Tiesa, koncerte „Gražusis balsas III“ ji dainuos tik vieną mėgstamo kompozitoriaus kūrinį – jai patikėta su Liudu Mikalausku atlikti Papagenų duetą iš W.A.Mozarto „Užburtosios fleitos“.

Koncertas „Gražusis balsas III“ - jau birželio 1 d.
Organizatorių archyvas
„Laukiu susitikimo su Liudu, net neabejoju, kad bus lengva ir malonu kartu dirbti“, – sakė dainininkė. Su kitais dainininkais jai jau yra tekę dainuoti vienoje scenoje: su Jovita – miuzikle „Svynis Todas“, o su Georgijumi – operoje „Bohema“.

L.Mikalauskas taip pat neseniai grįžo iš užsienio – dainininkas dalyvavo Čikagos lietuvių bendruomenės inicijuotame G.Donizetti operos „Meilės eliksyras“ pastatyme. Pastatyti po operą kasmet jau yra tapę gražia lietuvių bendruomenės tradicija. Šiemet išeiviai iš Lietuvos į operos pastatymą rinkosi jau 57-ąjį kartą.

Koncerte „Gražusis balsas III“ Don Baziliją iš G.Rossini „Sevilijos kirpėjas“, Leporelą iš W.A.Mozarto „Don Žuanas“ ir kitas žinomas partijas atliksiantis L.Mikalauskas įsitikinęs, kad koncerto su LVSO repertuaras prieinamas ir ne itin išprususiam žiūrovui: „Nors šie metai dedikuoti G.Verdi ir R.Wagneriui, mūsų programoje bus skirta dėmesio ir kitiems kompozitoriams. Čia skambės puikiai žinomos arijos bei tie kūriniai, kuriuos verta populiarinti.“

Trumpu atokvėpiu gimtinėje bei būsimu pasirodymu su LVSO džiaugiasi ir LNOBT dirbanti J.Vaškevičiūtė: „Pastaruoju metu tikrai netrūko veiklos ir užsienyje. Neseniai dalyvavau festivalyje Torūnėje (Lenkija), su Merūnu Vitulskiu Taline dainavome „Eugenijų Oneginą“, taip pat dar Maskvoje teko atlikti G.Verdi „Requiem“. O kur dar spektakliai LNOBT? Po viso šito maratono pailsėsiu ir tada pradėsim repetuoti su LVSO.“

O ką gi žinomas mecosopranas dainuos koncerte „Gražusis balsas III“ „Atliksiu Šarlotės ariją iš Jules Massenet operos „Verteris“, su Lauryna dainuosime Gėlių duetą iš Leo Delibes baleto „Lakmė“ ir daug kitų puikių kūrinių. Koncerto pabaigoje keturiese atliksim ištrauką iš „Rigoleto“ (G.Verdi)“, – vardijo dainininkė J.Vaškevičiūtė.

Koncertas „Gražusis balsas III“ - jau birželio 1 d. 20 val. Vilniaus paveikslų galerijos kieme, Didžioji g. 4. Koncerte dalyvauja Lauryna Bendžiūnaitė (sopranas), Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas), Liudas Mikalauskas (bosas), George Oniani (tenoras) ir LVSO, diriguoja maestro Gintaras Rinkevičius.

„Roko baladėse“ – balsingiausių šalies rokerių ir LVSO atliekamos muzikos galia
Birželio 8 d. vakarą Vilniaus paveikslų galerijos kieme griaudės legendiniai roko kūriniai. Koncerto „Roko baladės“ scenoje susitiks bene balsingiausieji Lietuvos rokeriai Povilas Meškėla, Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis, o jiems akompanuos ambicingų projektų nevengiantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

„Metallica“, Ozzy Osbourne‘as, „Queen“, Bryanas Adamsas, „Deep Purple“, „Foreigner“, „Depeche Mode“, „Tears for Fears“ – šie vardai žinomi ne tik aistringiems melomanams, bet ir itin muzika nesidomintiems tautiečiams. Klasika tapę šių grupių kūriniai pritariant novatoriškajam LVSO suskambės keliskart galingiau, neabejoja vienas koncerto dalyvių P.Meškėla.

Šiais metais kompanijos „Zuzi records“ dėka naują albumą „Nepasiduok“ su grupe „Rojaus Tūzai“ išleidęs dainininkas neslepia, kad koncertuoti su orkestru – visuomet yra didelis iššūkis net ir tokiam patyrusiam scenos vilkui kaip jis. Tačiau šiuo atveju daug kas priklauso ne tik nuo pačių muzikantų ir dainininkų, bet ir nuo aptarnaujančio personalo, o ypač – nuo garso operatorių.

„Laimei, technika gerokai patobulėjo, o ir žmonių, sugebančių ją suvaldyti, irgi dabar yra nemažai. Koncertuojant su orkestru yra svarbiausia, kad jo neužgožtų elektriniai muzikos instrumentai. Gitaros džeržgėjimas neturi užgožti obojaus solo partijos, privalo girdėtis visi instrumentai – nuo fleitos iki smuiko. Ir jeigu visa tai yra įgyvendinama, reiškia muzika suskambėjo, koncertas pavyko“, – sako žinomas dainininkas, kuris pastaruoju metu ir pats neretai organizuoja didžiulius renginius ir koncertus.

Koncerte P.Meškėla vienas atliks savo mėgstamo atlikėjo Ozzy Osbourne’o baladę „Mama I‘m coming home“, taip pat „Foreigner“ „I want to know what love is“, „Tears for Fears“ „Shout“, „Queen“ „It’s a kind of magic“. „Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas yra tikra, gražu ir galinga“, – reziumuoja dainininkas.

Jeronimą Milių, kuris koncerte atliks „Deep Purple“ „Mistread“, „Kansas“ „Dust in the wind“ ir kt. kūrinius, Povilas dabar vadina vienu geriausių savo draugų, nors kažkada buvo jo mokytojas. „Dabar mes esame draugai, nors mokytojo ir mokinio santykiai išliko. Tik dabar ne tik jis iš manęs, bet ir aš iš jo mokausi. Mūsų santykiai puikūs, kartu galime ne tik pasikalbėti, bet ir patylėti“, – vienam talentingiausių savo mokinių ir scenos partnerių komplimentų negaili „Rojaus tūzų“ dainininkas.
Scenos senbuvis Česlovas Gabalis – taip pat geras P.Meškėlos bičiulis, kurį visada smagu susitikti bendruose renginiuose. Č.Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko B.Adamso kūrinius. Jie bene labiausiai tinka jo balsui – juk ne veltui atlikėjas vadinamas lietuviškuoju B.Adamsu.

Koncerto kulminacija turėtų tapti visų trijų rokerių kartu atliekami kultiniai kūriniai: „Depeche Mode“ „Personal Jesus“, „Metallica“ „Enter Sandman“ ir B.Adamso „All for love“.

Koncertas „Roko baladės“ su P.Meškėla, Č.Gabaliu ir J.Miliumi bei LVSO koncertu jau birželio 8 d. 20 val. Diriguoja Ričardas Šumila. Vilniaus paveikslų galerijos kieme, Didžioji g. 4, Vilnius.

*
Organizatorių archyvas
„Simfoninė diskoteka“ kvies lėtam šokiui
Arba „Simfoninė diskotekos“ atlikėja A.Grigorian nekenčia klubinės muzikos
Birželio 15-ąją Vilniaus paveikslų galerijos kieme bus ypač karšta: koncerte „Simfoninė diskoteka“ aistringomis ir uždegančiomis baladėmis publiką apžavėti mėgins energingasis Donatas Montvydas, projekto „Auksinis balsas“ žiūrovų numylėtinė Vilija Matačiūnaitė ir viena geriausių šalies operos dainininkių Asmik Grigorian ir maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras.

Gegužė talentingajai Asmik Grigorian – pats darbymetis. Dainininkė vos spėja suktis: Vokietijos sostinėje Berlyne – pluoštas Piotro Čaikovskio arijų, Kiolne – Giacomo Puccini operų triptikas, o kur dar repeticijos Peterburgo Marijos teatre, kur statoma Aleksandro Dargomyžskio „Undinė“?

Jai dar reikės rasti laiko ir repeticijoms su LVSO, su kuriuo koncerte „Simfoninė diskoteka“ atliks lengvesnio žanro kūrinius. „Su LVSO ir maestro G.Rinkevičiumi dirbame daug metų. todėl visuomet žinau, kad nepriklausomai nuo to, koki žanrą atliekame, tai visada bus profesionalu. Be to, visada yra smagu kiek pakvailioti“, – šypsosi Asmik.

Ji prisipažįsta nesanti didelė popmuzikos gerbėja. Iš lengvesnės muzikos žanrų jai arčiau prie širdies džiazas, dainuojamoji poezija, rokas. „Vis dėlto yra tikrai gražių popdainų, kurios mane ištirpdo. Tokios yra ir dainos, kurias atliksiu šiame koncerte: Laros Fabian „Je sui malade“,
Whitney Houston „I will always love you“ ar Sinead O‘Connor atliekama Prince dainos „Nothing Compares 2U“ versija“, – pasakoja ji.

Lyriškas balades pasirinko ir V.Matačiūnaitė, koncerte atliksianti Joanos Osborne dainą „One of us“, Madonnos „Frozen“, Seal „Crazy“ ir kt. Kiek energingesniais kūriniais publiką kaitins Donatas Montvydas: jis trumpam įsikūnys į savo mėgstamą dainininką Michaelą Jacksoną ir sudainuos jo kūrinį „Billie Jean“, taip pat jam patikėta atlikti tokius kūrinius kaip Stevie Wonderio „Isn‘t she lovely“, „Queen“ „Crazy little thing called love“, „Never gonna give you up“.

„Simfoninės diskotekos“ atlikėja A.Grigorian prisipažįsta nemėgstanti šiuolaikinės klubinės muzikos, todėl ją greičiau galima sutikti gyvos muzikos klube nei diskotekoje: „Klubinė muzika mane beprotiškai vargina ir erzina, negaliu jos pakęsti ilgiau nei 5 minutes. O paklausyti mėgstamų lietuvių atlikėjų su gera kompanija visada smagu.“

Koncertas „Simfoninė diskoteka“ su Asmik Grigorian, Donatu Montvydu ir Vilija Matačiūnaite bei LVSO orkestru - jau birželio 15 d. 20 val. Vilniaus paveikslų galerijos kieme, Didžioji g. 4, Vilnius. Diriguoja maestro Gintaras Rinkevičius.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite kvietimų į koncertą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis