Žolelėmis gardintas avienos kumpis

Avienai ruošti žinovai rekomenduoja ryškaus skonio ir aromato prieskonius bei prieskonines žoleles, pavyzdžiui, rozmarinus, čiobrelius ir daug česnako.



Reikės:


2 kg jauno ėriuko kumpio su kaulu,

150 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų),

100 g marinuotų kaparėlių,

150 g saulėje džiovintų pomidorų,

2 šakelių šviežio rozmarino,

2 šakelių šviežio čiobrelio,

2 šaukštų raudonojo vyno acto,

5-6 skiltelių česnako,

2 lauro lapelių,

3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos.


Kaip gaminti


* Česnako skilteles nulupkite ir nesmulkintas sumeskite į nedidelę keptuvę sykiu su čiobreliais, lauro lapais ir užpilkite aliejumi. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 20-25 min. Kai aromatinis aliejus atvės, nukoškite.

* Saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, rozmariną sutrinkite elektrine trintuve, sumaišykite su aromatiniu aliejumi ir vyno actu. Šia tyre aptepkite nuplautą, nusausintą, druska įtrintą kambario temperatūros mėsą. Prieš tai dar galima peiliu mėsoje padaryti įpjovas ir į jas įsmeigti česnako skiltelių ar mažesnių jo gabaliukų.

* Įdėkite mėsą į kepimo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 250 laipsnių orkaitėje 30 min. Tada karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir palaistydami skysčiu iš kepimo indo kepkite dar 1,2-1,5 val., kol mėsa bus minkšta. Iškeptą mėsą ištraukite iš orkaitės, pridenkite folija, kad neatvėstų ir 15 min. dar taip palaikykite. Tada pjaustykite ir ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis