Kaip makiažo priemonėmis padidinti akis?

Sakoma, kad gražiausios – didelės akys, kuriose norėtųsi paskęsti, gilus ir hipnotizuojantis žvilgsnis. Kaip makiažo priemonėmis vizualiai padidinti akis?

Taip pat skaitykite:
- 5 grožio klaidos, kurių patariama vengti
- Stulbinančiai išgražėjusios projekto „Pasikeisk!“ dalyvės: mes pastebimai atjaunėjome ir - be jokios plastinės operacijos!
- Stilingos vidutinio ilgio šukuosenos

1. Atverti žvilgsnį padės švelni tonų gradacija. Akies voką padažykite šviesiais šešėliais, ties voko raukšle naudokite tamsesnį artimą atspalvį. Pasistenkite, kad spalvos palaipsniui pereitų iš vienos į kitą. Taip vokui suteiksite gilumo, žvilgsnis atrodys išraiškingesnis, o akys – platesnės.

2. Naudokite natūralias šešėlių spalvas, vizualiai akis padidinsite vokus padažiusios kreminiais, kūno ir rusvais atspalviais. Ties vidiniais akių kampais tepkite perlamutrinį šviesesnį šešėlį, akys atrodys dar didesnės.

Aktorė Scarlett Johansson
Aktorė Scarlett Johansson
Reuters/Scanpix

3. Naudokite ilginantį blakstienų tušą. Jis yra lengvesnės konsistencijos nei suteikiantis apimties, todėl mažesnė tikimybė, kad sulipins blakstienas. Tokiu tušu galėsite drąsiai blakstienas dažyti keliais sluoksniais. Kad akys atrodytų didesnės, suteikite blakstienoms išraiškingumo ne tik tušu, bet ir tamsiu šešėliu ar akių pieštuku. Paryškinkite blakstienų augimo liniją ir tarpelius tarp jų.

Atlikėja Katy Perry
Atlikėja Katy Perry
Scanpix

4. Jei laukia vakarėlis ar šventė, nebijokite išmėginti dirbtinių blakstienų. Kosmetikos ir grožio prekių parduotuvėse rasite kokybiškų, natūraliai atrodančių blakstienų, kurios akivaizdžiai padidins akis, atrodys išraiškingai ir viliojančiai.

Aktorė Fan Bingbing
Aktorė Fan Bingbing
Reuters/Scanpix

5. Koncentruokite šešėlių intensyvumą ties išoriniais akių kampais. Pradėkite tepti ryškiau nuo akies vidurio link krašto. Taip akims suteiksite apimties, jos atrodys pastebimai didesnės ir gyvybingesnės.

6. Išbandykite madingą mėlyną akių kontūrą arba melsvus šešėlius. Kontūru pieškite sodrią liniją ties blakstienomis, šalti mėlyni atspalviai atvers žvilgsnį, išryškins akis.

"Michael Kors", akių kontūras "Revita Lash"
Dizainerė Nicole Richie
Dizainerė Nicole Richie
Scanpix

7. Atkreipkite dėmesį į savo akių spalvą. Žaliaakės gali sukurti didesnių akių efektą naudodamos šiltus rusvus atspalvius, rudaakės – rausvus ir auksinius, mėlynakės – subtiliais persikinius. Pilkoms akims ypač tiks purpuriniai bei rudi atspalviai.

8. Kad akys atrodytų išraiškingesnės, koncentruokite dėmesį tik į jas. Nedažykite lūpų ryškiai, pakaks natūralių rausvų atspalvių dažų ar blizgesių. Tačiau nepamirškite sutvarkyti antakių. Išraiškingi ir prižiūrėti antakiai taip pat pabrėš jūsų žvilgsnį.

Aktorė Amanda Seyfried
Aktorė Amanda Seyfried
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis