Kostiumų dizainerė Renata Heredia kuria drabužius iš atraižų, likučių, pasenusių audinių, senų suknelių ir sijonų. „Ilgainiui supratau, kad drabužių kūryba nebūtinai turi atitikti mados šablonus, reikalavimus. Kad galima nepaisyti rėmų“, – sako dizainerė. Beje, tekėdama už savo mylimojo ekvadoriečio ji vilkėjo taip pat netradiciškai – atrasta sena ir perdirbta alyvine palaidine, juodu sijonu, avėjo iš sidabro siūlais siuvinėtų tapkučių persiūtomis basutėmis.
Londone dabar daugiau dygsta ne dangoraižių, o daržovių lysvių ir vaismedžių... Užsiauginti savų ekologiškų produktų ar jų įsigyti, pasak žurnalistės Giedrės Steikūnaitės, trokšta vis daugiau miestiečių. Kartu šiame megapolyje daugėja iniciatyvų tokius produktus (beje, itin brangius) padaryti įkandamus ir ne prabangiai gyvenantiems vartotojams, tai yra prekiauti nesupakuotais, pardavėjais krautuvėlėse dirbama savanoriškais pagrindais. Taip stiprėja ir bendruomenių saitai.
Fotomenininkas, bioenergetikas Algirdas Šeškus, sulaukęs 45-erių, sunkiai susirgo, gydytojai jį buvo nurašę. Ir tada „persijungė“. Šiuo metu dvasios mokytoju jį laiko apie 200 mokinių. Žurnalistei Virginijai Majorovienei šamanautojas pasakoja apie gyvybinių jėgų, vyro ir moters energijos šaltinius, kaip sukaupti vidinių galių, kad gyventi taptų lengviau.
Apie sveiko maisto salas Vilniuje ir Kaune, apie sąmoningą mitybą, vegetarizmą ir žaliavalgystę pasakoja kavinės „Balti drambliai“ savininkas Aivaras Cibulskas, žalio maisto baro „Raw42“ įkūrėja Gražina Gum ir indiško bei tailandietiško maisto restorano „Moksha“ steigėjas Kuruvilla Binishas. Jie taip pat dalijasi sveikų patiekalų receptais.
Žolininkė Dominika Balčiūnė žinias apie gydomąsias augalų galias pirmiausia perėmė iš savo kaimynės, kurios įkvėpta pati augino vilkę ir kranklį... Dominika pataria, kaip pievose, miškuose augančiais augalais išsivalyti organizmą, sustiprinti imuninę sisteną, išvengti dažniausiai mus kamuojančių su reprodukcine sistema susijusių ligų ir kt.
Kartu su Aiste Misevičiūte nusilenkiame gamtai greitu gyvenimo tempu garsėjančiame Tokijuje.
Klimatologas profesorius Arūnas Bukantis patvirtina šiltėjant klimatą ir kartu pabrėžia, kad tai nebūtinai lemia karštėjančius orus. Bet tikrai – labai ryškias anomalijas: sausras, potvynius, šlapymečius, karščius, šalčius (kaip praėjusią žiemą Europoje), labai netolygią gretimų parų temperatūrą...
Vitaminingą įvaizdį kviečia susikurti fotografė Agnė Gintalaitė ir mados redaktorė Justė Kubilinskaitė.
Šią vasarą nepamirškite safario stiliaus drabužių, marškinių tipo suknelių, turbaną primenančių galvos apdangalų. Mados redaktorė Justė Kubilinskaitė ragina idėjų pasisemti ir nuo festivalio „Mados infekcija“ podiumo.
Stiliaus gidas šįkart – lenktynininkas Benediktas Vanagas.
Įdegio mėgėjos gali džiūgauti – auksinis odos atspalvis vėl tapo madingas, tvirtina žurnalistė Ana Treščina.
Žurnalistė Milda Palilionytė dalijasi naminio šaltojo kremo receptu.
Kodėl žmonės į savo organizmą tarsi į šiukšlių dėžę kemša vaistus ir pila alkoholį, aiškinasi žurnalistė Jolanta Vazbutaitė.
Faktų apie Londone gyvenančią lietuvę dainininkę Johanną Glazą žurnalistei Giedrei Steikūnaitei pavyko išsiaiškinti nedaug. Kad pianinu skambinti išmoko Niujorke, plaukti, važiuoti dviračiu –Londone, kad nebevalgo mėsos, kalba keturiomis kalbomis. Pati Johanna sako: „Esu impulsas, emocija, intuicija.“
Meno redaktorė Anna Stanevičienė ir žurnalistė Jolanta Vaitiekūnienė vieši ekonomiškai efektyviame, atsinaujinančią energiją naudojančiame Jolitos ir Dariaus Rainių name.
Kviečiame į tą šalį, kurioje yra vienas gražiausių pasaulio miestų – Dubrovnikas, ir kurios nacionaliniai parkai liudija, kokia gali būti gamta, jei į ją nesikištų žmogus. Labas, Kroatija!
Žurnalistė Giedrė Barauskienė siūlo vaišintis gardumynais su prieskoniniais augalais.