Tradicinėje šeimų šventėje „Čia visa Lietuva“ – net triratukų lenktynės

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Lietuvos šeimos kviečiamos į Visuomenės harmonizavimo parką (Vaizgaikiemis, Prienų r.), kur vyks nuotaikinga ir daugiau nei 30 skirtingų pramogų pasiūlysianti tradicinė šeimų šventė „Čia visa Lietuva“. Šiemet šventėje ypač daug dėmesio bus skiriama vaikams, jų švietimui, ugdymui ir lavinimui – viskam, ko reikia, kad mūsų mažieji šypsotųsi ir būtų laimingi.

„Norime paskatinti šeimas laisvalaikį leisti kartu, pavienes šeimas paraginti jungtis ir sustiprinti ne tik atskirų šeimų bendradarbiavimą, bet ir šeimos narių tarpusavio ryšį. Nuotaikingos, tačiau tuo pat metu ugdančios ir lavinančios pramogos bendraminčių apsuptyje – nuostabi galimybė vienas kitam padovanoti tai, kas brangiausia – savo laiką ir dėmesį. Šiemet šventės programa išties įspūdinga – nuo unikalių varžybų, pavyzdžiui, triratukų lenktynių iki grandiozinio vakaro koncerto“, – šventine programa džiaugiasi renginio organizatorius, Visuomenės harmonizavimo parko l. e. p. direktorius Mantas Valma.

Bene įspūdingiausia šventės pramoga pretenduoja tapti unikalios triratukų lenktynės, todėl visos šeimos raginamos atsivežti vaikiškus triratukus ir sudalyvauti linksmose lenktynėse, kuriose pergalę lems ne tik greitis, bet ir palaikymo komandos skanduotės, apranga, transporto priemonės išvaizda. Tad svarbu ne tik greitis, bet ir palaikanti šeima.
Lenktynėse dalyvauti ir prie starto linijos rikiuotis kviečiami 2–5 metų amžiaus lenktynininkai. Atkaklių ir azartiškų lenktynių startas – 15.30 val. Registracija vyks renginio dieną, šventės informacijos punkte.
Šeimų šventes sunku įsivaizduoti ir be gėrį nešančių aitvarų. Tad kiekvienas šventės lankytojas tradiciškai bus kviečiamas apsilankyti specialiose dirbtuvėlėse ir pasigaminti patį gražiausią ir aukščiausiai kylantį aitvarą, o galiausiai jį į dangų paleisti drauge su profesionalais.

Kino mėgėjai ir mylėtojai taip pat neturės kada nuobodžiauti. Specialiai jiems Tarptautinio Kauno kino festivalio atstovai paruošė ypatingą programą. Parke įsikūręs lauko kinas kvies stebėti režisieriaus Ilja Bereznicko animacinius filmukus – visiems tėveliams puikiai iš vaikystės žinomą „Baubą“ ir kitus.

Šeimų šventėje tiek mažuosius, tiek didžiuosius džiugins kinologų pasirodymai su šunimis. Nebus apsieita ir be žonglierių, akrobatų meistriškumo demonstravimo. Čia pat kylantys muilo burbulai leis džiaugtis stebuklinga burbulų magija, o visos mamytės kartu su savo vaikais galės sudalyvauti profesionalių trenerių treniruotėse ir išmokti naudingų pratimų tiek kūnui, tiek sielai.

Visų susirinkusiųjų lauks liaudies žaidimai – kaimiškas smiginis, senoviniai vėžimukai, medinės slidės, žiedų mėtyms ir kt. Ieškantys azarto ir norintys rungtyniauti bus kviečiami į stalo žaidimų turnyrus. Įdomiausius ir naujausius šeimos žaidimus pristatys „Hobbyshop“ komanda.
Į įspūdingą ir netradicinį lazdelių plėšymo čempionatą 15.45 val. kvies „Pik nik“. Jame galės sudalyvauti kiekvienas ir laimėti nemenką, net 1000 eurų, piniginį prizą. Taip pat šeimos bus kviečiamos ne tik dalyvauti viktorinose, bet ir mušti bei ragauti sviestą, gaminti skaniausius šaltibarščius, degustuoti kastinį, statyti sūrio lazdelių statulas.

Tėvams nuo savo mažųjų atžalų atsipūsti padės vaikų ypač mylimi batutai, vandens kamuoliai ir kitos atrakcijos. Be to, mažajame nuotykių parke mažieji šventės dalyviai galės išbandyti savo jėgas laipiodami skirtingomis virvių trasomis.
Patyrę skautai išmokys vaikus rišti skirtingus mazgus, pasigaminti suvenyrus ir, be abejo, drauge dainuos dainas prie laužo. Origami meistrai išmokys sukurti grožį iš popieriaus lapo be žirklių, klijų ir kitų priemonių.

Galiausiai, vaikų kirpyklėlėje kiekviena mergaitė virs princese, o berniukas – princu ar rokeriu – pagal kiekvieno poreikį ir norą, o profesionalios animatorės visų norinčiųjų veidus išpuoš gražiausiais piešiniais. Tad tikrai neliks nei vieno nepasipuošusio ir savo svajonių neįgyvendinusio vaiko.
Nemokamai bus dovanojami įvairiaspalviai balionai ir ledai, nepaliksiantys nei vieno liūdno ar abejingo. Šventės organizatoriai įsitikinę, jog šių gėrybių tikrai užteks visiems.
Po intensyvios pramogų, atrakcijų ir džiaugsmo dienos visi šventės lankytojai bus kviečiami susiburti į vieną vietą ir drauge paklausyti didžiojo šventės koncerto. Šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ užbaigs geriausios ir gražiausios Gyčio Paškevičiaus dainos. Koncerto pradžia 18 val.

Nemokamos ir visą dieną vyksiančios šeimų šventės pradžia – 12 val.
Renginį organizuoja Visuomenės harmonizavimo parkas. Renginio globėjas – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, partneris – „Combo concert“.
Daugiau informacijos apie šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ rasite adresu www.seimusvente.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis