Šparagų ir sūrio pyragas

Pyragui naudokite žaliuosius arba baltuosius šparagus. Arba ir vienus, ir kitus – bus skanu ir labai gražu. Dabar šparagų sezonas – šiuo metu jie skaniausi.

Kiti receptai:
- Bulvių salotos su naminiu majonezu
- Prancūziški ravioliai su bulvių ir sūrio įdaru
- Pikantiški lęšiai su špinatais

Krepšeliui reikės:
80 g sviesto,
50 g fermentinio sūrio,
250 g miltų,
2 kiaušinių,
žiupsnio druskos.

Įdarui reikės:
15-20 šparagų stiebų,
3 šaukštų grietinėlės sūrio,
½ stiklinės grietinėlės,
1 kiaušinio,
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti
* Šparagus nuplaukite ir 5-6 min. pavirę pasūdytame vandenyje išgriebkite į lėkštę. Jeigu stiebai ilgi, atvėsintus perpjaukite pusiau.
* Sutarkuotą sūrį ir sviestą sumaišykite dubenėlyje, užpilkite miltus, druską, išplaktus kiaušinius. Išmaišykite ir suminkykite tešlą. Plonai iškočiokite ją ir įklokite į kepimo indą (maždaug 5-6 cm aukščio). Padėkite į šaldytuvą 1 val.
* Išmaišykite grietinėlės sūrį su išplaktu kiaušiniu, grietinėle, tarkuotu kietuoju sūriu,
druska, pipirais. Supilkite viską ant tešlos skardoje. Ratu išdėliokite šparagus.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis